Eheim pick up 60?
Sziasztok!
Kinéztem magamnak az Eheim pick up 60 (2008) szűrőt, és érdekelne, hogy mennyire hangos, zúg?
Akkorát tegyél bele, amekkora belefér!
Ha belefér a 2010, (160) tedd bele azt. Csak számold le az aljzatot, meg fentről is pár centit.
Ha nem fér bele csak a 2008, az is jó.
A hangja... hát az ilyen kis szűrőknek még nem igazán van hangjuk, szóval akármi más szűrőnek is lenne akkora hangja mint az eheimnek.
Ami hangot adhat:
Hozzáér a szűrő az üveghez, vagy olyan rideggé válik a tapadókorong, hogy az üveg átveszi a rezonanciát. Erre figyelni kell.
A buborékok. Hangtalanabb egy szűrő, ha elzárod a levegőztetést, és a kiáramló vízzel fodrozod úgy a felszínt, hogy addig felemeled a szűrőt, hogy a kiáramló víz a felszín közelében legyen, de még ne fölötte, hogy ne csobogjon.
Na most a 2008 alapból nem is tud levegőztetni, tehát csak ez az egy mód van a gázcserére, ebben az esetben viszont ha párolog víz az aksiból, és apad a vízszint, felszínre kerül a szűrő, és a kiáramló víz csobogni fog.
Ennek van némi hangja, ugyanakkor ez egy jelzés is, hogy tölts utána egy kis ioncserélt vízzel.
Ja, és nem tudom ennél a szűrőnél állítható e a vízsugár iránya, de más a kiképzése mint az egyel nagyobb 2010-nek, ami levegőztetni is tud (az mondjuk fölösleges) és az áramlás iránya is állítható)
Kopik a tengely. Na az tud zúgni. Ehhez jó hosszú esetben évek kellenek, bár találkoztam már olyan felhasználói véleménnyel, konkrétan jbl belső szűrőről, hogy másfél év után kikotyogósodott a tengely.
Az masszívan tud zúgni, de az eheim azért még van akkora név, hogy árul pót tengelyt, (meg pót gumi tapadókorongot) nem olcsó, de azért mégse annyi, mint egy új szűrő.
* jó esetben hosszú évek :D
Néha össze szavakat a keverem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!