Miért nem pumpál rendesen oxigént(eheim Pick up 60, 22l akváriumba, csak mozgatja a vízet)?
Gázcseréhez elég ha a felszínt mozgatja a szűrő. A buborékok is csak annyit csinálnak ,hogy megtörik, mozgatják a felszínt.
Bár 22 literes akváriumba friss ivadékokon kívül más halnak semmi keresnivalója. Esetleg írhatnál az akváriumról elsősorban a halaid érdekében. Ha esetleg nekem/ nekünk nem hiszel akkor higgy ezeknek:
Kérdező, ismerős volt a neved ezért “belekukucskáltam a levelesládámba”. Már korábban is tettél fel kérdést csak ott bettával kapcsolatban de ugyan ezzel az akváriummal. Láthatóan nem nagyon izgatnak a válaszok meg az akvarisztika vagy legalább is valami módon nagyon ragaszkodsz a rossz tartási körülményekhez. Szóval nem tudom mennyi értelme volt kérdést kiírnod. Inkább ajándékozd el a halakat s keress másik hobbit.
Csak ,hogy ne lehessen azzal vádolni, hogy esetleg hazudok vagy túlzok itt az említett kérdés:
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__..
“és fogadok, hogy a kérdező is tudta ezt”
Hát ez a baj ,hogy már egy májusi kérdésnél is jeleztük ,hogy ez így nem lesz jó. Ekkora helyen a legkisebb probléma ,hogy nem fúj buborékokat a szűrő (na meg ez nem is szükséges, kapnak elég oxigént a halak ha a felszín mozgatva van, akár bubikkal akár azok nélkül).
Nagyon helyes ,hogy igyekszel a konkrét kérdésre válaszolni de ilyen helyzetben pár hét múlva olvashatjuk a következő “mi baja a halaimnak/ miért döglenek a halaim?” kérdést. Nem azt mondom ,hogy akkor “ne kérdezzen s nem lesz ilyen kérdés” mert arra van az oldal ,hogy kérdezzünk s én is szívesen segítek. De akkor fogadja is meg a kapott tanácsokat. Ha meg nem fogadja meg akkor szíve joga így dönteni de ha lehet inkább ne élőlények életével játszadozva tegye meg.
"Nagyon helyes ,hogy igyekszel a konkrét kérdésre válaszolni"
De jól esett ez nekem.
Remélem a 22 literben nincsen gerinces állat! egy "kicsit" szabálytalan.
Ezek a szűrőknek a levegőztetője elég vacakul működik sajnos. A mérnök jól kitalálta, a víz áramlása visz annyi levegőt ami elég, viszont ha a lerakódások miatt az áramlás megváltozik, a légjárat kicsit is szűkül, már nem fog úgy működni a dolog ahogy gyári, tiszta állapotában.
Sokat szívtam ilyennel takarítottam, áztattam, mostam vakartam, aztán hagytam a fenébe mert nem működött. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!