Milyen aranyhalat tegyek 150 literes kerti tóba?
Az előző kérdésemben kérdeztem, hogy milyen halat tegyek a 150 literes kerti tavamba, a legtöbben azt javasolták, hogy 2-3 aranyhalat tegyek bele, mert kicsi a tó. Pontosan tudom, hogy kicsi, ezért 2-4 aranyhalat akarok bele tenni, meg szúnyogírtó fogaspontyokat, a fogasponty az biztos, de nem tudom, hogy milyen aranyhalat tegyek bele. Ebben tudnátok segíteni?
A válaszokat előre is köszönöm!
1) Vagyok.
Nem kapcsoltam , elnézést.
Jogos a kérdés abban, hogy sokféle aranyhal szín és úszóváltozat van, és ezek közül 1-2 szerencsétlen deformáltabbnak elég lehet az az 1 köbméter úszótér, viszont méretben a tó nagyon kicsi, emiatt könnyedén fölmelegedhet, amit az aranyhalak nagyon nehezen viselnek, a szúnyogírtó fogásponty viszont nagyon jó ötlet, azok szerintem bírnák.
Nálam nagyobb a kerti tó, de abból is kifogdosták a macskák az aranyhalakat.
Legközelebb piranhákat telepítek.
Én is azt mondom ,hogy akkor inkább ne aranyhalat ekkora helyre. 150 liter nagyon az alja, legfeljebb 2-3 kisebb “akváriumi” változat jöhet szóba (azt hiszem a rizsszemes és a teleszkópszemű a legkisebbek közé tartoznak) viszont ezek már annyira “torzak” ,hogy lehet nem is élik túl a kinti változó időjárást. A tavi változatok általában már sokkal jobban viselik a kinti tartást, sőt őket csak tóban érdemes tartani (teleltetni is lehet kint ha alkalmas rá a tó) viszont mivel 30+ centisre nőnek s sokkal áramvonalasabbak, mozgékonyabbak ezért sokkal nagyobb helyet igényelnek.
Szóval bár nem lehetetlen aranyhalazni ekkora helyen de nem érdemes, rizikós s jobban jársz valami mással.
Köszi szépen
Feltétlenül utána nézek ;)
Nem tudod véletlenül, hogy merre lehet kapni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!