Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen fa rakható be az...

Milyen fa rakható be az akváriumba?

Figyelt kérdés
Dekorációként szeretnék készíteni valamit HÁZILAG. És hallottam már olyat hogy valaki szőlőtőkét tesz be. Milyen fafajtát lehet berakni?
2010. szept. 10. 15:23
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a kereskedésekben kapható vasfa van bent az akváriumban, úgy néz ki, mint ha igazi fa lenne.
2010. szept. 10. 15:40
 2/9 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem más fát nem igazán érdemes. Szőlőtőkét kifőzöd, kiszárítod és kész. Mondjuk nem olyan egyszerű, 1 hónapig is eltart mire elkészül, nézz utána. Csak úgy semmit nem szabad betenni a halakhoz.
2010. szept. 10. 15:51
 3/9 anonim ***** válasza:

Nekem vannak sima "erdőben szedett" fáim is az akváriumba 4 éve.

A lényeg:

- száraz legyen

- áztatsd addig külön, amíg el nem süllyed

- amíg áztatod időnként drótkefével sikáld le róla a bomló részeket

- csak keményfa jó

2010. szept. 10. 16:28
 4/9 A kérdező kommentje:
Tehát akkor lehet akácfa is?
2010. szept. 10. 17:07
 5/9 A kérdező kommentje:
Ja és még annyit hogy ha belerakom a nagy akváriumba majd, akkor nem fog rothadni/korhadni?
2010. szept. 10. 18:40
 6/9 A kérdező kommentje:
Vagy esetleg vad cseresznye fa?
2010. szept. 10. 18:41
 7/9 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem az akác nem lesz jó, pert az ha megszárad pudvásodik és szétfoszlik, hacsak nem tömb.

Olyan kell, ami 1-2 év szárazság után is kemény. Ilyenkor lehet áztatni, majd sikálni 1-2 hónapig és ha utána is egyben van, nem foszlik akkor mehet az akváriumba.

2010. szept. 10. 18:42
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem is van benne faág. Azt nem tudom miféle, mert nem ismerem a fákat, de úgy szedtem erdőben.

Lehámoztam róla a kérgét egy késsel, úgy ilyen világosabb lett, aztán beraktam a vízbe. Le se mostam.

Kb 3 nap múlva meg el is süllyedt. De igaz, elég száraz volt már alapból. Most már vagy 1 hónapja benne van a vízben. Jól néz ki, halak is bírják, algaevő is szokott rátapadni, aztán nyalogatja. Senkinek semmi baja tőle.

2010. szept. 11. 06:15
 9/9 A kérdező kommentje:
Hát inkább maradok a szőlőtőkénél. :D De azért köszi a válaszokat!
2010. szept. 11. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!