300 literes akvárium buktatói?
Nem csak az ára a baj (szívesen gyűjtök rá évekig), de az álmom egy óriási akva lenne,p7ntius denisonii-kkal.
De félek olyasmiktől hogy megreped az üveg, beszakad az asztal, ha valami miatt át kéne tenni az tönkreteszi stb.
De gondolom kisebbe nem érdemes puntius denisonii-t tartani. :(
Salx Narvallal egyetértek. Nekem sincs messze az udvar, így a vízcsere viszonylag könnyedén megoldható, és ez egy nagy akváriumnál elég fontos kritérium, hogy a vízcsere minél egyszerűbb legyen.
A tisztán tartással kapcsolatban pedig annyi, hogy akváriumtípus függő, de azért általában egy nem túlzsúfolt akváriumot egy nagy külső szűrő meg tud szűrni könnyedén. A szűrés egyébként is túl van misztifikálva. Láttam 150-300 literes akváriumokat szivacsszűrővel, persze azok tenyészakvárium voltak minimális aljzattal vagy anélkül, és mindössze 5-6 hal volt bennük.
Én pl. egy ideig a 800literest powerhead+szivacs kombóval üzemeltettem minden probléma nélkül úgy, hogy volt benne 16 frontosa + egy kisebb csapat bojtosúszójú. Aztán esztétikai okokból váltottam külső szűrőre, mivel a látványt erősen rontotta a hatalmas szivacs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!