Ez így jó lenne? Bővebben lent.
72 literben orinocói biotópot szeretnék berendezni. A lakók a következők lennének: 8-10 neonhal vagy vörössávos pontylazac, 5-6 Corydoras hastatus, 1 anci. Szűrés: Eheim pickup 200 vagy Aquael Turbofilter 500. Világítás: Odyssea compact 36w.
Talaj: 1-2 mm szemcseméretű homok.
Sok vasfa és red moor.
Növények:kagylótutaj, Echinodorus, sallangos vízipáfrány.
Félre ne érts, a világért sem akarom elvenni a kedved, de nekem gyanús, hogy ezek közül egyik sincs az Orinocoban. [link]
A biotóp sok esetben túl korlátozó, a természetközeli akvárium viszont MINDIG jó ötlet.
Ha a halak kényelme van a fókuszban, ezt az írást ajánlom: [link]
Ha a közönséges neonhal, akkor ezt: [link] (Bár sima neonnak a 72 liter karcos, tipikusan 60 cm hosszúak ezek az akváriumok, nekik meg inkább 80 cm hosszú úszótér az ajánlott)
Ha az Orinoco folyó, akkor zöld neon (Paracheirodon simulans) jó választás, ami a 72 literes akváriumhoz még jobban is passzolna, mint a nagyobbacska rokonai. Illetve az L104 is stimmel.
Ha biotóp, akkor a fentebb linkelt fish.mongabay mellett a [link]
Az már csak halk megjegyézés, hogy az Echinodorusok nagyon nagyra nőnek. Az Echinodorus 'Reni' az, ami talán kezelhető méretű felnőtt korában is, (15-40 cm magas and 15-25 cm széles), de mint ahogy a neve is mutatja, kertészeti verzió, természetben ilyet nem találni.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Corydoras hastatus helyett habrosust akartam írni, ezeket mindig keverem.
Zöld neon jó ötlet, az lesz sima helyett.
Az anci már megvan, ajándékba kaptam. 25 literben van, még csak 5 cm körüli. Ugyanakkor ezt pár hónapon belül kinövi, ezért kéne egy nagyobb akva, de 72 l a legnagyobb, ami elférne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!