Akvárium felszerelés (bővebben)?
Szeretnék egy 160L-es akváriumot (téglatest) venni, de nem tudom biztosra, hogy milyen szűrőt és világítást vegyek hozzá. Keresgéltem és eddig ezeket találtam:
EHEIM BIOPOWER 240
( [link]
vagy
EHEIM CLASSIC 250
( [link]
ODYSSEA DUAL T5
( [link]
Nem tudom mennyire megbízható/minőségi márkák és azt sem, hogy elegendő lesz e a víz tisztán tartásához. Külső vagy belső szűrővel járnék jobban? A lehető legjobb ár/érték arányra törekszem.
Kb. 20-30 hal és néhány csiga lenne benne (egyenlőre), ha ez számít.
Növényekből közepes és erős fényigényűek kerülnek bele.
Ha valaki hozzá értő elmondaná a véleményét, esetleg tanácsot is tudna adni (vagy linkelni, ha esetleg a fentiek közül valamelyik nem lenne megfelelő), annak nagyon örülnék. A válaszokat előre is köszönöm.
Jó márka az eheim, nagyon megbízható.
A két link alatt található szűrők viszont eléggé eltérnek, az egyik egy belső szűrő, alacsonyabb fényerőnél, nagyon kevés halnál, kevés növénynél, van esély, hogy megbirkózik 160 literrel.
A második alatt egy külső szűrő van, 3 literes töltettel, viszont a classic széria kacifántos, a link alatt lévő kifejezetten drága.
Van szivacs töltet csapok nélkül, a leg olcsóbb.
Szivacs töltet csapokkal.
Biológiai töltet csapokkal.
A full extra: biológiai töltet, dupla csapokkal, mivel van szimpla csap is.
Itt: [link] csak 20850ft
Viszont 450 liter/óra kevés, magában nem elég, nincs elég áramlás, tehát nagyobb szűrő kellene mindenféleképp, vagy az áramlás segítésére egy bármilyen 700liter/óra körüli belső.
Eheimnél magában egy 1000liter/óra körüli külső elviszi, az eheim kiirt értékei közelítik meg a valóságot, a legjobban, más márkáknál, JBL, Tetra, Atman, Aqua nova, 1000liter/óra fölötti kell, pl tetra 1200, Jbl 1501.
Biológiai szűrésre, ha épp 20000ft környéke a keret, a 3 liter szűrőanyag elég lehet, de kell mellé egy 500L/h fölötti powerhead, mondjuk atman 4000ft körül, egy jó nagy szivacs rá, az olyan 1000ft.
Tehát 25.000ft körül lenne egy 2013, mellé egy mechanikai szűrő.
A BIOPOWER 240 erősebb mint a 2013, de csak rövid ideig, lényegesen kisebb a töltete, szűrőanyaga, gyorsan eltömődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!