Aqva zonic max bright double,ez jó lehet?
45 cm-es alatt erre gondolsz? -> [link]
Tehát 2x15w fény ami ugye 30w és az akvárium 63 literes azaz ezzel kb 0,47 w/l fényed lenne ami közepes fényerő (0,4-0,5 w/l és lumenben 20-40 lm/l számít közepesnek). Ezekhez a növényekhez jó lesz. Fénycsőből tehát adott a 15 wattos mármint csak ilyet tudsz belerakni, 6.000-6.500 kelvines legyen azaz a 860, 865, 960 vagy 965 jelzésű csöveket keresd.
Azt nem tudom ,hogy lesz-e valami baja ha beépíted a tetőbe, elvileg az ilyeneknek bírniuk kell a magas párát elvégre víz fölé vannak tervezve. Az már más téma ,hogy én inkább egy az egyben levenném a régi tetőt s csak ez lenne. Esetleg ha ugrálós halak vannak akkor csinálnék egy keretbe feszített szúnyoghálót vagy valami ilyesmi.
Csövekből mehet 2 egyforma “napfényes” 6500 kelvines. Még ha legalább 3 cső lenne s igényesebb növényzet akkor lehet ajánlanám ,hogy a középső cső olyan rózsaszínes növényes cső legyen, de így 2 csővel bőven jó ha sima napfényes mindkettő.
Nem különösebben érdemes 2 eltérő csővel világítani, de ha mégis kéne mondanom egy alternatívát, az abban az esetben lehet "jó" (már ha akarod egy kicsit bonyolítani az életed) ha a 2 csövet külön tudod kapcsolni.
Nekem most is így megy az egyik akvám, hát egy ilyen napkelte, napnyugta szimulátornak hazudott parasztvakítás.
Nagyjából annyi az egész, hogy az egyik cső az 840-es, tehát 4000 kelvin.
Kicsit melegebb fehér, kb hagen sun glo, vagy sera tropic sun csöveihez hasonló, bár azok 5 sávosak, ez meg 3.
Na szóval reggel-este 1-1 órát ez magában megy, külön időkapcsolóra kötve, és a fő időszakban világít mellette egy 860-as 6000 kelvines másik cső. A 860-as megy 10 órát, a 840-es meg 12-t.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!