Mi baja lehet a neonhalaknak? Este azt vettem észre, hogy furcsán úsznak, és kifakult a színük.
80x35x40-es akvárium kb. 8 hónapos, eddig nem volt elhullás.
18 fekete neon, 6 panda páncélosharcsa, és 1 fátyolos albínó anci lakja.
Egy tetra ex-800 plus szűrő megy, ami 2 hónapja volt takarítva.
Nem tudok semmi olyan behatásról, ami ezt okozhatta, így tanácstalan vagyok, annyi hogy 2 napja nyírtam a növényeket, de nem hiszem , hogy emiatt lenne.
A neonok furán úsznak, mintha orrnehezek lennének, és fakóbbnak tűnnek.
Este kicseréltem a víz kb. harmadát(lágyított víz és csapvíz keverékét használom, előkészítővel), és sera toxivec-et adtam a vízhez. Tudok még valamit tenni? Mi baja lehet a halaknak?
Szia.
A leírásodból kitűnik, hogy Akvarista vagy. Ezért #1-es feltételezését nem tartom valószínűnek.
Számomra a növények nyírása valószínűbb oknak tűnik. Igaz, nem tudjuk, hogy mennyire volt drasztikus, de akárhogy is, ez is környezetváltozásnak mondható. Most nyírtál először a 8 hónap alatt?
Abból, hogy az „elhullás” szót használtad a szinonimája helyett, már az első mondatnál körvonalazódott, hogy a szemlélettel nem lesz gond…
Tipp: így erre azt mondanám, hogy a növényzet megnyírásával esetleg változtak a fény és áramlási viszonyok is. Erősebb az áramlás, nincs ami megtörje, több energiával kell úszniuk + a neonok alapból jobban csipázzák a félárnyékot/árnyékot, illetve a te szemed is ahhoz szokott, hogy a fényviszonyok miatt más árnyalatban látja őket…
Milyen szűrőanyag van a tetrában? A talaj tiszta? milyen szemcseméret? Vízcserék?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!