Miért lettek fakóbbak a neonhalak? Pár órája telepítettem be őket egy üres akváriumba.
60-as aksi, 8db neonhalat telepítettem bele(eddig üresen járt, kb. 2 hetet). Kissé kifakultak. Ez normális?
24fokos a víz, 11nk a keménység, sajnos a többi paramétert nem tudom.
Mármint komplett üres akvárium ? Vagy minden volt benne (szűrés, növényzet stb) csak halak nem és úgy járt 2 hetet ? Nem mindegy.
Valószínüleg az áttelepítés okozta stressz miatt fakúltak ki. Ha megfelelőek a körülmények akkor visszajön a színük. Bár 60 literes akva úszótere kicsit szűkös a neonoknak, de ha nem raksz be más vízközt úszó halat max valami kistestű talajlakót (most elsősorban a 2-4 cm corydorasokra gondolok) akkor nem kellene nagy baj legyen. Viszont 2 hét járatás kicsit kevés. Ezt ellensúlyozva kb 2-3-4 hétig legalább 2 naponta csinálj 10-20% vízcserét és keveset etess. Utána fokozatosan állj át a heti 1x 30%-ra és a napi etetésre, heti 6 nap etetés 1 nap koplalónap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!