Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Neonhalak megeszik a nyers,...

Neonhalak megeszik a nyers, meghámozott kígyóuborkát? Nem árt nekik?

Figyelt kérdés
Anciknak szoktam adni egy karika kígyóuborkát kis kagylóba beleszorítva, hogy lent maradjon az aljzaton. Most neonhalak is kerültek abba az akváriumba. A neonok megeszik az uborkát? Nem lesz bajuk tőle? Valakinek van ilyen irányú tapasztalata?

2020. aug. 1. 08:02
 1/6 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

A neonhalak tulajdonképpen mindenevők, ezért ha eszik is az uborkából nem lesz semmi baja.

Amúgy szerencsésebb lenne mondjuk hurkapálcikára vagy valami hasonlóra szúrni az ubit és úgy beadni mert a kagylóhéj keményíti a vizet az anci és a neon is alapból lágyvizes fajok.

2020. aug. 1. 08:19
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nálam ugyanez volt a helyzet.

Amikor már cafrangosra volt rágva akkor néha kicsit csipegették.

Bajuk biztos nem lesz tőle.

Arra figyelj, ami fél nap alatt nem fogy el az ubiból azt vedd ki, mert bedurranthatja a vizet.

A forrázott saláta is jó ötlet.

Az ancik imádták, és a többi hal is csipegette.

2020. aug. 1. 08:19
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Salátát eddig nem mertem adni nekik, de most már van saját kertem, ahol tuti hogy permetezésmentes saláta terem... A hagyományos saláta mellett ún. 'tépő saláta' is van, nem tudom ez-e a pontos neve, de pl vendéglőkben szoktak ilyen salátát rakni dekornak a salátákra... Alulról felfelé szélesedő levelei vannak, viszonylag keményebb tartásúak, és csipkés a levél széle. Ezt is csak forró víz alatt megmosom, és berakhatom?
2020. aug. 1. 09:06
 4/6 A kérdező kommentje:
Ilyen: [link]
2020. aug. 1. 09:09
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Saláta, kelkáposzta, spenót, reteklevél, pitypanglevél - bármilyen zöldség mehet nekik amit te is megennél.

Én a vízforralóban forralok vizet, ráöntöm, kicsit várok, kiveszem, hagyom hűlni picit, és mehet a halaknak.

Salátának elég 10 másodperc forrázás, a vastagabb leveleknek kicsit több. Érezni fogod mikor puhul meg.

2020. aug. 1. 17:07
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2020. aug. 1. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!