Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hang on szűrő vagy belső szűrő?

Hang on szűrő vagy belső szűrő?

Figyelt kérdés
Akvárium indítás előtt állok. 105 literes az akvárium. Melyik szűrőt ajánlanátok? Hang on vagy belső?

2020. dec. 28. 21:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha van pénz, akkor inkább egy külső szűrőt jobb lenne.

Vagy ha nem zavar a látvány, egy powerheadre ráhúzol egy nagy tm30 szivacstömböt, ami kb. 3%-a az akvárium térfogatának, és rendben vagy

2020. dec. 28. 23:12
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
akasztós szűrő nincs akkora teljesítményű ami 105 literes aklához jó lenne. én is a külső szűrőt ajánlanám, jófogáson vagy Facebook marketplacen talán használtan van jó árban.
2020. dec. 29. 01:05
 3/7 anonim ***** válasza:
1-es vagyok, én is használtan vettem 12ropiért egy tetra 800 plusz külsőt, röhögve viszi a 112litert
2020. dec. 29. 11:58
 4/7 Zöldfülű Törpe ***** válasza:
A bruttó 109 literes aksimat egy Eheim 2224 szűrte. Használtan 15 ezer volt. Minden tartozékával együtt, szűrő anyaggal, új perlonnal, garnélaráccsal...
2020. dec. 29. 12:05
 5/7 A kérdező kommentje:
Találtam elég jo árban egy Eheim Professionel 3 350 külső szűrőt. Gondolom ez már elég lenne, nem?
2020. dec. 29. 15:52
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen, az jó lesz
2020. dec. 29. 16:33
 7/7 Skid05 ***** válasza:
100%

Valójában ez még nem az az űrmérték, amit ne lehetne egy belsővel is megszűrni, de oda kell figyelni a telepítésre, a növénytömeg és a fauna aránya erősen előbbi felé billenjen, illetve a vízcseréknél sem kellene 3 heteket kihagyni.

Viszont ha választani kéne, hogy egy belső újonnan, vagy egy megkímélt külső akár vmivel drágábban akkor nem kérdés, hogy utóbbi lenne az. A hasznos szűrőtérfogat és az ehhez társuló karbantartási intervallumok igencsak megkönnyíthetik a hobbit.

2020. dec. 29. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!