Eheim 45 belső szűrő mennyire hangos? Ki mennyire elégedett vele?
Abszolút nem szokott hangos lenni, a carlonak se kéne hangosnak lennie.
Nem ért hozzá az üveghez?
Vagy lehet, hogy régi, és kikotyogósodott a tengely.
Van egy nagyjából észrevehetetlen alap búgás, de ennyi. Biztos, hogy alvás közben nem zavaró.
A nagyobb kérdés az, hogy mire elég a 45-ös, a kis 1 decit se elérő térfogatú gyufásdoboznyi szivacsával, és szerény vízforgatásával. Tulajdonképpen ez a kérdés is csak költői... nem sokra!
Ha szűrő csere előtt állsz, megfontolnám, hogy inkább a 60-asat kéne venni.
Mármint ha én venném, akkor nem fontolgatnék, biztos, hogy azt venném, mert az a belépő szint, amivel elmegy egy kis aksi. A 45-ös kb arra jó, ha van 20 literben 2 db gömbmohád, amihez betettél 3 db törpegarnélát meg egy zebracsigát.
Ilyen kis víztömegnél extra nehéz stabilitást elérni, magadat szívatod meg, (meg persze az állatokat) ha még a szűrő kapacitással is nehezíted a dolgod.
Nézd meg a méreteket, ha hosszban befér a 60-as, jobb választás lenne.
...amúgy ami a tengely kopását illeti, sajnos a pickup tengelye is acél, (bár a kerámia is kopik...)
így az se örök életű. Nekem eheimből egy sima vízpumpám van, a legkisebb 300 l/h-s van, hát mondjuk nem egy erőgép, de teszi a dolgát, most kb 3 év folyamatos üzemeltetés után még nem tapasztaltam olyan mértékű kopást, hogy hallani lehessen a hangján változást.
Ha lesz új szűrő, minimum 2 hétig járasd együtt a régivel!
"a hangján változást."
Ez a hangot úgy kell érteni, hogy ha nem ér hozzá semmihez, és nem rezonál, akkor gyakorlatilag átlag emberi hallást alapul véve, kb teljesen néma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!