Miért zavaros a víz az akváriumban? Miért nem fejlődnek a növények?
6 hetes az akvárium
3 hétig nem volt benne hal.
apró lebegő szennyeződések vannak a vízben, közelről nézve így nem túl esztétikus.
A másik problémám, hogy nem fejlődnek a növényeim, egyes leveleken szürke színű szőralga képződik.
Egy sima 54 literes akváriumról van szó, 10 amanda lazac és 6 páncélos harcsa van jelenleg benne.
Egy eheim experience 150-es szűrő van hozzá(állítólag ennek ezt az akváriumot röhögve el kell bírnia)
Csapvíz és ioncserélt víz van felesbe keverve, 25 fok a vízhő.
A talaj homok és apró szemű sóderkavics keveréke.
Egy 23wattos ledes lámpa van fölötte/2250lumen.
A növények gyökereihez dugtam aquaplant tablettát, plusz adagolok tf planter és macro tápokat és easy carbo-t.
Hol hibázhattam, van ötletetek?
Egy perlont mindenképp megpróbálnék + jövő héttől mondjuk 2naponta adnám uezt a planter mennyiséget.
Amit találtál véleményt, azt a magam részéről nem osztom. Feltételezem a GA micrót macróval együtt használtad, mindegyik az EI alapú túltápozásra lett fejlesztve, a GA macróban 1:1 a NO3:K arány, és a K volumenben sem kevés, 50 mg/ml. Azért ennyi, hogy hiányról ne kelljen agyalni. Túltápozni persze lehet vele lowtechben pláne, nem lehetetlen használni EI szemlélet nélkül, de ki kell tapasztalni, főleg a GA micrót amiben marhára sok a vas és minden más is. A szőrösödést például simán okozhatja. A Planter+macro együtt sem ad ki ennyi káliumot egyébként.
20-as ecettel lett kimosva meg vagy 15x átöblítve.
Gondolom 6 hét alatt kizárt, hogy telítődött volna a szűrő, amit 80-150literre ajánlanak
Most az utóbbi 8-10 napban lett ilyen. Már néztem, apró lebegő szennyeződések, nincs színe a viznek.
Van egy belső szűrőm, amit nem használok. Ha ebbe veszek perlont, és pár napra berakom, az ki fogja szűrni a szennyeződéseket?
Sikerült szerezni perlont, beüzemeltem a szűrőt, majd 2-3 nap múlva írok a fejleményekről.
Nem egy nagy durranás, egy 200L/h belső, de a célra megfelel.
Vettem teszteket is, ami nem olcsó, de legalább ismerem a víz paramátereit.
Gh15 Kh9 nh3:0 no2:0 no3: 15körül
Po4: 0.8körül Fe 0.1
Végül szetszedtem, és kitakarítottam a külsőt, de csak az előszűrő részét, fél napja megy, de máris tisztul a víz.
Talán nem illeszkedtek egymásra a kosarak rendesen, vagy nem tudom mi a szösz volt vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!