Kezdő kishal tartó vagyok. Tegnap este beleöntöttem véletlenül a lemezes haleledelt az akváriumba, több, mint 3/4-e kiborult. A halakat azóta kivettem és dunsztosüvegben tartom, mert az akvárium vize zavaros lett reggelre. Mi tévő legyek?
Nekem is voltak halaim. Nem értem,hogy miért nem öntötted már ki az egész akváriumot és raktál bele újra vizet? Én csapvízzel töltöttem fel az akváriumot és soha egyik halnak sem volt baja....
Egyszer raktam üvegekbe őket, mikor egy nő megígérte,hogy eljön értük még aznap...aztán,hogy másnap...harmadnapot már nem mindegyik bírta ki...vissza a maradékot az akváriumba...aztán elajándékoztam másnak őket.
Teljesen TILOS kitakarítani az akváriumot, elég ha csinálsz egy nagyobb vízcserét ahogy az 6-7 válaszoló írta, a vízoszlop magasságod 40-50%-át cseréld le állott, pihentetett vízzel. 4-5 nap múlva cserélhetsz 30% körül, utána bealhatsz a normál heti 30% vízcserére.
Ha menet közben berakodik a szűrő akkor akvárium vízben egy tálban nyomkodd ki finoman a szivacsot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!