Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mennyit foglalkoztok az...

Mennyit foglalkoztok az akváriumotokkal?

Figyelt kérdés
Mekkora, milyen halak vannak benne és milyen szűrőtök van?
2020. okt. 26. 19:28
 1/5 A kérdező kommentje:
Elsőrsorban a nagyobb, 250liter+ akváriumokra lennék kíváncsi.
2020. okt. 26. 19:29
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csak 180literes.

Van 4 gurami, 10 fekete tetra, 3anci, és pár párduccsík( őket nagyon ritkán látom).

Juwel bioflow szűrő van benne.

Mostanában sajnos nagyon kevés időm van foglalkozni vele, 2-3hetente tisztítom a szűrőt, naponta etetem a halakat.

A növények szépen fejlődnek a halak egészségesek. Ami azért furcsa mert mikor hetente tisztítottam a szűrőt és rendszeresen cseréltem a víz 10-20%át megvolt a bajom a hal betegségekkel.

Az üveg belső oldalát a csigák tisztogatják.

Kicsit sajnálom h így elhanyagoltam de most más dolgok veszik el a szabadidőm.

2020. okt. 26. 21:15
 3/5 Salx Narval ***** válasza:
100%
Napi: szinten 5 perc etetés 10 perc eseti kajakészítés, heti: szinten 20-30 perc növényápolás frontüvegtisztítás, 30% részleges vízcsere ( ez utóbbi félautómata), havonta: 1 óra talajtakarítás, növényritkítás, szűrő mechanikai töltetének a cseréje, ill tisztítása. 300-liter túltelepített afrikai sügéres. Mechanikai-kémiai szűrésem van 2db EHEIM XL szűrővel. Jelentős mértékű a növények szűrése is, mohafal az egész hátsó és oldalsó üvegen, dús tüskéshínártakaró a felszínen és balatoni zöld algás sziklák, ez utóbbi eledelként is szolgál vagyis ha lerágták akkor cserélem.
2020. okt. 27. 05:59
 4/5 anonim ***** válasza:
Napi szinten negyed óra etetés, heti-havi 5 perc növényápolás. Elvileg gondozás mentes, gyakorlatilag nem teljesen. Vízcsere, mechanikai-időszakos,kémiai szűrés nincs, biológiai-barkács szűrővel. Hidegvízi, alul telepített, kerekítve hajszál pontosan 250 liter🤣.
2020. okt. 27. 08:49
 5/5 anonim ***** válasza:

280 l - 15 db mindenféle cory, vörös neon csapat, 4 db algázó, 1 pár vitorlás, közepesen növényesített.

Naponta etetés

3 hetente 10% vízcsere, növényápolás, aljzatporszívózás

Félévente szűrő tisztítás (külső vödrös szűrő).

Ha van szaporulat (coryknál, anciknál, vitorlásoknál) akkor azzal van tennivaló rendesen mert a kicsiket 1-2 hónapig külön aksiban nevelem. Ilyenkor a sórákkeltetés meg a gondozás napi szintű feladat.

100 l - Növényes (nagyon dús), garnélák (red nose, amano, cherry, 1 db legyező), 4 db otocinclus.

Naponta etetés, növénytápozás.

Hetente 20% vízcsere

2 hetente növénygondozás

Évente szűrő tisztítás (külső vödrös szűrő), CO2 palack csere, fénycső csere.

2020. nov. 3. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!