Mennyi az esélye, hogy egy külső szűrő elárasztja a szobát?
Pl. Éjjel, vagy mikor melózok.
Vagy ha egy pár napig nem vagyok otthon, merjem magára hagyni???
Most kezdtem bele az akvarisztikába, de ettől nagyon parázok. Sajnos majd 300litert belsővel nem tudok megszűrni.
Jogos a félelmem. Egy vödörbe állítottam bele, de ez csak egy esetleges enyhébb szivárgás ellen véd. Annak mennyi a valószínűsége, hogy az akvárium szétnyílik/reped, mikor nem vagyok otthon? Ha középen 4mm-rel szélesebb, mint a széleinél az még normális?
Minimális, szerintem ettől ne félj. Nálam működik egy több mint 30 éves, még az NSZK-ban gyártott szűrő is szivárgás nélkül.
Ha a tömítés kezdi is megadni magát, inkább csak cseppenként kezd szivárogni az oldalán a víz, és inkább fellevegősödik a rendszer, azt meg meghallod.
300L-est már érdemes kicsövezni a fürdőszobába a részleges vízcserék miatt.
A szűrő mellé a vödörbe teszel egy víz érzékelőt vagy úszókapcsolót, kisméretű szivattyúval erre teszed a csövet. Az akva alá teszel egy tálcát, ennek csinálsz levezetést a vödörbe. Jó barkácsolást!
A fantáziádra bízom hogy elképzeld mi lett az akváriummal amikor a szilveszteri bulin kicsit fel lett csavarva a basszus, vagy amikor a zárófüleket elfelejtettem visszazárni és kb. 1-órán át kitartott.
Lenyűgöző a válaszadók határtalan nyugalma de kifelejtik az emberi tényezőket meg a garanciális anyaghibás selejtszázalékot. Ha panelban laksz mutasd meg a válaszokat az alattad lakónak és válassza ki ő a helyeset.
Nem az emberi tényezőt zárom ki, hanem a fogyatékosságot.
Akire egy szűrőt nem lehet rábízni, az ne akarjon állatokat tartani.
#6- Megismertelek te az anyósom vagy! Szia muter hétvégén megyünk.
Valaki nemrég írta hogy akvárium feltöltésekor elfelejtette elzárni a csapot. Vagyok annyira tapintatos hogy nem emlékszem ki volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!