Melyik a jobb? Élesztős co2 beoldása, vagy folyékony co2 adagolása?
Figyelt kérdés
60 literes növényes akvárium.2020. szept. 29. 12:38
11/15 Salx Narval válasza:
Hát, bevallom nem sokáig ment mert amikor kicsapódott valami élesztőszagú nyúlós rittyó a porlasztókövön leállítottam, a citromsavas viszont hónapokig működött igaz én zselét nem használtam, tényleg macerás. A szódásszifonba természetesen nem akváriumvíz volt hanem csapból vett víz. A szifon csövére egy cső volt szerelve amin szabályozócsap is volt ( gyakorlatilag ugyan úgy bubiztattam mint ha gáz lenne csak itt szódavizet nyomott). Az akvárium két hátsó sarkába, két db üveg főzőpohár került a szájával lefelé fordítva úgy, hogy maradjon légréteg is, a csövekből ide szivárgott a szódavíz és a gáz a légtérbe szorult, gyakorlatilag itt keveredett fokozatosan az akváriumvízhez. Elég régi módszer ez, nem én találtam ki én csak szabályozórendszert készítettem hozzá. Sőt még a szódát sem én csináltam, hanem készen vettem a zöldségesnél.
12/15 anonim válasza:
Kéne nyitni itt egy új főkategóriát aminek a neve Salx Narval. Bennem csak azért merült fel hogy akv.vízből csinálod a szódát mert akkor nem kell figyelni a túlcsordulásra, meg a besavanyított agyon ozmózott, visszasózott,
növénytápozott, arisztokrata akvavíz nem higul fel.
13/15 Salx Narval válasza:
12" Esküszöm nem értem mire próbálsz utalni. Mit jelent nálad a túlcsordulás és mire gondolsz amikor besavanyított, agyon ozmózott, visszasózott, növénytápozott vízről beszélsz? Az én akvárium vizeim sohasem voltak ilyenek, biotóp jelleget követtem mindig és esővízzel lágyítottam, tőzeggel, csersavval savanyítottam.
14/15 anonim válasza:
Túlcsordulás: "A szifon csövére egy cső volt szerelve amin szabályozócsap is volt ( gyakorlatilag ugyan úgy bubiztattam mint ha gáz lenne csak itt szódavizet nyomott)" - Egy idő múlva azért csak megemeli a vízszintet valamennyire, de ha eredetileg az akvából volt leeresztve akkor nem.
Természetesen az arisztokrata (méregdrága) agyonkezelt vizet általánosságban értettem, arra ha valaki ezt a módszert alkalmazza. A Te vízminőségedről fogalmaim sincsenek.
15/15 Salx Narval válasza:
Hát, nem volt ez annyira egyértelmű mivel név szerint kiemeltél, ezért nem tudtam hová tenni a válaszod, hiszen valóban nem tudhatod milyen akváriumvizeket használtam. Mondjuk az még mindig nem tiszta, hogy miért akarnál nekem külön főkategóriát nyitni, de annyira nem is fontos.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!