Ebben az esetben ki lehet hagyni az akvárium bejáratást?
Figyelt kérdés
Van egy 70literes akvám, tervezek mellé egy 30 litereset, amiben csak garnélák lennének meg növények. A jelenlegi akvát egy belső szűrő viszi, amihez 3 hete csatlakozott egy külső. Mivel a külső önmagában bőven elég 70literre, így a belső szűrőt átraknám a kis akváriumba+ a nagyból levett vizet tenném bele.
Így telepíthető azonnal?
2020. szept. 25. 12:11
1/3 Tevenyereggyarto válasza:
Én azért várnék legalább 1-2 hetet ,hogy minden stimmel-e, tetszik-e az elrendezés (nem akarod-e esetleg szétszedni s újratervezni), összepasszolnak-e a dolgok stb.
2/3 Zöldfülű Törpe válasza:
Az oké, hogy a víz 100%-ban akváriumi, a szűrő is trutymós. Ez lerövidíti a bejáratási időt, de azért én is várnék a telepítéssel, ahogy #1-es írta (mondjuk én csak egy hétre gondoltam, de ő tapasztaltabb).
Az egyensúly részét képezi a talaj is, gondolom az új lesz.(?)
3/3 Salx Narval válasza:
Nem minden a víz minősége és az aktívnak mondható szűrés, a növényzetnek is időt kellene biztosítani az ültetést, áthelyezést követő sokk leküzdésére. Én megvárnám amíg a növényzet kicsit alkalmazkodik az új környezethez és láthatóan növekedésnek indul, csak ez utána telepíteném a garnikat. Beindítható azonnal is egy ilyen akvárium de nem biztatnálak erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!