Akvárium bettának?
Vidd vissza a halat és ne kínozd.
Minimum 30 literes akváriumot 3 hétig kellett volna hagyni üresjáratban, hogy menjen, néha egy kis kaját beszórni.
Nem így kellett volna, de egy napig talán nem lesz baja. Amint lehet tedd át rendes nagy akváriumba (nem gömb).
Menj el állatkereskedésbe és vegyél szereket a vízbe amik tisztítják és élhetőbbé teszik a halnak. Kérj tippeket ott az eladótól. (Pl. igen, az akvárium vizét majd hetente cserélni kell.)
Plusz hím betta mellé másik hímet nem szabad rakni.
Utolsó, hülyeség amit írsz.
Baktériumflórát megéri vásárolni, de "tisztító szereket"? Az eladó vagy rásóz valami gyógyszer vagy valamit, ami megöli a hasznos bacikat...
És kérjen tanácsot az eladótól!? Ilyen szerencsével a tescós eladóhoz is mehet, neki legalább nincs érdekeltsége az eladásában...
Ez így működésképtelen.
Az 1-es választ annyival egészíteném ki, hogy azért az ajándékozónak óvatosba megjegyezném, hogy elég nagy bunkóság élő állatot ajándékozni.
Nem tudja értesz e hozzá, (láthatóan nem) hogy meg vannak e a feltételek a tartásához (láthatóan nincs) hogy túléli e a tudatlanságot és felkészületlenséget (nagy valószínűséggel nem).
Mielőbb vidd vissza, ne érdekeljen kit sértesz meg ezzel, egy érző állat élete a tét. Ha nem veszik vissza, hagyd ott ingyen. Azzal is többre megy.
Ja, és ha a továbbiakban halat szeretnél tartani, akkor kezd úgy, hogy rászánsz néhány napot egy kis szakirodalomra (hogy véletlenül se vegyél tisztítókat a vízbe, meg semmi esetre se a boltostól kérj tippeket!!!)
és úgy vegyél -vagy kérj ajándékba- halat, ha van némi fogalmad arról, hogyan lehet normálisan tartani.
Nem kéne rögtön állatkínzónak hívni a kérdezőt.
Én is úgy kezdtem, hogy rengeteg halam járt rosszul, pusztult el, és éveknek kellett eltelnie mire belejöttem és jól működő növényes akváriumot tudtam felépíteni, persze már évek óta nincs.
Valószínűleg csak egy gyerek, aki meg már evett halkonzervet az tudhatja, hogy a halakat hálóval szedik össze és legtöbbször élve belezik, fagyasztják le, stb. Szóval ne álszenteskedjetek nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!