Ezt a vizet lehet használni akvárium bejáratásához?
Növények öntözéséhet szoktam vizet állni hagyni, és azt vettem észre, hogy egyik edényben megjelent zöld alga.
Ártok-e azzal, ha a bejáratási időszak alatt ilyen vízből teszek az akváriumba?
Olyan túl nagy kárt nem okozol, de azért én nem tenném bele.
Úgyis van elég gond az algákkal, pláne az elején, nem nehezíteném meg jobban az algavirágzási időszakot azzal, hogy konkrétan beoltom a vizet algával meg részleges cseréknél mindig után pótolok.
Amúgy meg az alga egy értékjelző is, a túlzott algásodás mindig valamilyen problémát jelent, annak az ellensúlyozására jelennek meg az algák.
(Ezért nem az algák ellen küzdünk, hanem a kialakulásuk okait keressük.)
Na most, ha külső forrásból folyton visszapótolod az algákat, akkor hamis képet fogsz kapni a valódi állapotról.
Sőt, akár még olyan is lehet, hogy ha állandóan abból az algás vízből oldod meg a rendszeres vízcseréket, akkor ahhoz a vízminőséghez áll be az akvárium egyensúlya.
És ha ezek után néhányszor mégse algás vizet használsz, akkor úgy vonsz ki a képletből egy rakás algát, hogy a vízben ottmaradnak azok az anyagok, ami éltek az algák, és amik a halakra nézve mérgezőek.
Szóval hosszú távon jobb rendszeresíteni egy tiszta vödröt, és a részleges csere előtt 1 nappal teleengedni, utána pedig szárazon hagyni. Én 20 literes sárga ovális vödröket használok, olyan széles szájú vödrökben 1 éjszakán keresztül szoktam pihentetni a vizet, annyi elég szokott lenni.
köszi
amúgy nem akartam használni, csak eszembe jutott..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!