Mi lehet a neonhalaimmal?
Figyelt kérdés
nemrég vettünk bnőmmel egy 54literes akváriumot... van benne 3neonhal 2anci 2páncélos harcsa 3pink dánió 6guppi 2blackmolly 2 platti és enniy, van nekik növény 2 bújkáló egy jó kis eheim szűrő,levegőztető és vergődnek a neonok,nem tudom miérrt de furcsán úsznak a víz 26 fokos kellemes számukra, mintha nem lenne egyensúlyuk sztem meg fognak dögleni:S néha észreveszem hogy elrejtőznek a barlangba,nem mozognak otthonosan az akváriumban,mit tegyek? a halak telepítése előtt egy nappal sera aquatant tettem a vízbe... mi bajuk lehet a neonoknak?2010. aug. 6. 12:30
1/4 anonim válasza:
Azonnal 50%-os vízcsere, szerintem túl sok a hal és felgyülemlett az ammónia, arra a neonok a leghamarabb érzékenyek. Persze egy 12 órát álljon még vízelőkészítővel is a friss víz, más ötletem nincs.
2/4 anonim válasza:
szerintem is jó lenne gy víz csere. de szerintem nincsenek sokan. nekem is van akváriumom és a black mollyaim nagyon szaporodnak és rengeteg van. nincs túl sok hal benne. csak cseréld le a vízet és tisztísd a növényeket!
3/4 anonim válasza:
hát szerintem ez azért kicsit tényleg sok hal :S na de mindegy annyira nem vészes, a vízcsere ötletet támogatom én is.(egy megjegyzés: a guppik és a mollyk nagyon sokat fognak szaporodni én ezért nem szeretem őket :) az első pár poronty még izgi de azután már uncsi)
4/4 anonim válasza:
Hát valószínű az a baj hogy sok a hal, mert az arány az úgy van hogy egy 6 cm-es halnak LEGALÁBB 6 liter víz kell ez túl sok hal, és mivel a neonhalak elég érzékenyek így valószínű nem élik túl ha csak nem rakjátok át az összes halat egy 100 literes akváriumba mert számításaim szerint kb akkora akvárium kéne nekik, viszont ha nem rakjátok át akkor számítsatok arra hogy a páncélos harcsák és a guppik bírják majd legtovább, mert ez a 2 elég szívós hal. Amúgy régen tenyésztettem guppikat
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!