Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A sporthorgászat nem minősül...

A sporthorgászat nem minősül állatkínzásnak?

Figyelt kérdés
Egyrészt a horog megsebesíti a halakat, másrészt akár stressz is érheti, amikor fényképezik, megmérik. Harmadrészt pedig a csali sok esetben élő állat.
2020. aug. 26. 10:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
9# Elolvastad a kérdést? Sporthorgászat! És miért kell megmagyarázni mi a szükséges és a szükségtelen jelentése között? Ennem kell húst mert élni akarok, de hálás vagyok az állatoknak amiért életüket áldozták értem. Nekem a kínlódásuk nem jelen kielégülést és ha majd eszt veszem észre magamon akkor orvoshoz megyek nem pedig horgászni.
2020. aug. 26. 21:50
 12/15 Salx Narval ***** válasza:
8-as, a kínlódó halak szempontjából teljesen mindegy, hogy ki mit és miért tesz velük. A morális része csak nekünk embereknek fontos. Az akvarisztika is egy választott hobbi ami a szórakoztatást is hivatott szolgálni ha már így kiélezed a dolgokat. Miért kellene mellőzni ezt az érvelést, talán kellemetlenül érint? A boltban vett húsnak is oda kellett kerülnie valahogy és az állat szempontjából teljesen mindegy, hogy okkal, v ok nélkül kínlódott, amúgy a haszonállatok is sokat szenvednek, pláne a halak. Mindenki azt tartja állatkínzásnak amit mások követnek el, még az sem számít sokszor ha miattunk teszik. Én nem ítéllek el a múltbéli akvarisztikai hibáidért csak rámutattam, hogy akárminek nevezzük is az állatkínzás az állatkínzás, a többi pedig magyarázkodás és mentségkeresés, csak számunkra fontos az elszenvedő állatoknak mindegy . Lényeg, hogy ne másokra mutogassunk pláne amikor mi magunk sem vagyunk különbek csak a saját lelki világunk kedvéért nem akarjuk kendőtlenül vizsgálni a dolgokat ok okozati léptékkel a dolgok mögé nézve.
2020. aug. 27. 05:57
 13/15 anonim ***** válasza:
Persze hogy tartottam aranyhalat befőttes üvegben és kimúlt szegény. Kb.8-éves lehettem, de a lényeg hogy nem vagyok rá büszke, nem osztom meg a világgal követendő példaként és tanultam belőle. Vajon a sporthorgász is ezt teszi???? Én tisztelem az állatokat és nem tekintem egyszer használatos játékszernek a csalihalat sem. "A hal szempontjából mindegy" ha ne adja isten elüt az autó és kórházba kerülsz mindegy hogy egy alkoholista diszkópatkány vagy egy fékhiba miatt kerültél oda?
2020. aug. 27. 08:51
 14/15 Salx Narval ***** válasza:
A lelkemnek biztosan jobb ha fékhiba miatt ér baleset ezt én nem vitatom de ez mit sem változtat az elszenvedett sérüléseimen. Értelek én téged de nem tudok mást mondani ezek emberi érzelmek a hal szempontjából nézve viszont még mindig jobb egy kihúzás és néhány perc szárazon mintha megennék mint ahogy én tettem és mégis ezt valahogy jobban tolerálja a többség. Végül is felesleges ezen vitatkozni mint írtam én sem érettem őket igazán. Annak az aranyhalnak viszont meg kellet halnia azért, hogy most állatbarát lehess amire joggal lehetsz büszke, vagyis nem volt felesleges a halála.
2020. aug. 27. 10:59
 15/15 medvemorzsa ***** válasza:

Ha a halak szegények tudnának üvölteni, vagy akár sikoltozni, egyhamar

betiltanák a horgászatot, de amúgy sem sokan horgásznának ilyen körülmények

között.

2020. nov. 27. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!