A sporthorgászat nem minősül állatkínzásnak?
Nekem apám, és öcsém is horgászik, de sosem értettem mi jó benne. A hal bekapja a horgot, beleáll a szájába, és hiába fárasztják le a halat, akkor is a szájánál fogva húzzák ki a horoggal. Amikor kivették, akkor a szárazföldön van hogy percekig fogdossák, fényképezkednek vele, méricskélik stb., még azt is láttam videón, amikor a sáros tóparton az öcsém esik kel a hallal a kezében közben csapkodja a földhöz, mert nem bírja a csúszós halat, a többiek pedig röhögnek rajta. Na most a halnak kb olyan érzés lehet a szárazföldön, mint nekünk a vízben. Lehet, hogy ők hosszabb ideig bírják a levegőn, mint mi a vízben, de nekik kínzás idekint a szárazföldön. Miután megméricskélték a halat, fényképezkedtek vele, kiröhögték egymást, stb. befújják a hal sebét fertőtlenítővel (öcsém szerint nem csípi a hal száját, de nem mertem megkérdezni, hogy honnan tudja), utána a friss sebbel visszaengedik a vízbe.
Ennél még az is kíméletesebb, ha fejbe vágod a halat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!