Direk rendezik be a bettáknak minimalista módon az akváriumot?
“Pedig ha szembesülnének vele, hogyan IS tud viselkedni egy betta, lehet, hogy akkor döbbennének rá, hogy mindaddig egy letargikus, stresszes állatot tartottak, ami közel se mutatott természetes viselkedést.”
Ezt (és igazából az egész kommentet) egy az egyben el kellene olvastatni majd 20x leíratni minden olyan emberrel akik szörnyű körülmények közt tartják a halaikat de szerintük “jól vannak”. Ilyen például az a tag aki nemrég kérdezte ,hogy nagy bóléstálban tarthat-e bettát, mindenki azt mondta ,hogy nem erre ő azzal védekezett ,hogy az ismerősénél egy vázában jól él. Pár napja újra írt, megvette a halat abba a tálba .... https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__..
11-es, köszönöm!
Sajnos én gyárilag rosszul szocializált vagyok, plusz az élet is "megrágott, kiköpött, majd kért még egy kis repetát" szóval ez a 20-szor leíratás is lehet hogy segítene, de egyébként én voltam az, aki arra a kérdésre azt válaszolta, hogy az ilyen kreténekből nulla másodperc alatt kitaposná a szart. :D Nem tudom az mennyire lenne hatékony, de nekem segítene megtalálni a belső békét! :)
Egyébként évtizedek óta mondom , és évek óta erre "szakosodott" körökben is, hogy az oktatásra kéne fektetni a hangsúlyt.
Itt egy egész társadalom komplett generációit kéne átprogramozni, és ez egyáltalán nem lehetetlen, sőt, ha kicsit elmerülünk a témában, meglepően egyszerűen működne is a dolog.
Nem csak akvarisztika témakörben, hanem általában hobbi állattartás terén.
Bettának biotópot kell berendezni, jó sok növénnyel, sobrot nem kell neki berakni, nincsenek művészeti igényei. Általában rizsföldek levezető árkaiban él, régebben kókuszhéjból csináltunk neki házikót, :) ami lehet, hogy tájidegen de növényekkel gyökerekkel egész pofássá tehető.
Sok kezdő azt hiszi, hogy kimenti a kereskedésből az apró üvegekben tartott
Betta hímet, pedig nem így van, ezek csak átmenetileg vannak ott, amíg valóban jó helyre nem kerülnek.
Valóban jó helyre kerülnek? Nos, ez az ami csak rajtunk múlik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!