Árt-e a növényeknek a normál fényerejű és idejű megvilágításon túli gyenge fény?
Nem szívesen idézem 2x ugyanazt: "A szőlőcukornak
keményítővé kell alakulnia, hogy ne gátolja a további termelést. Éjszaka, fény hiányában ez a
folyamat zajlik, keményítővé alakul a termelődött cukor."
Te mennyit világítasz? És miért nem többet? Mindenesetre vérszemet kaptam,
nyomni fogom a lézerágyút 16-órán át és spórolok az új növényzetre.
Fúúú...
13-as értem mire célzott,de szerintem nem olvasta el az előzményeket!
De a kategóriás dologban igaza van!
"9-> "Éjszaka ugyanúgy O2-t vesznek fel, és CO2-t bocsájtanak ki,"
Azt állítod hogy ez a folyamat teljesen felesleges, akár el is maradhat?"
Én teljesen elvesztettem a fonalat!
Hol állítottam ilyet?????
Ha ilyen jól tudsz idézni, idézd már ide, hogy mikor, milyen módon állítottam ilyet, vagy akár céloztam erre!
Csak mert nem hiszem hogy amnéziás vagyok, meg ennyire még demens se, de úgy rémlik, e tekintetben pont az ellenkezőjét állítottam:ű
" nem azt mondtam, hogy biztos, hogy nem árt a a növénynek, ha nincs, vagy túl rövid ideig van fény (...) más szempontból lehet szükségük sötétre, de ennek nem hinném, hogy bármi köze lenne (legalábbis közvetlenül) a sötét szakaszhoz "
Picit figyelmesebben olvass, mert így nem fogsz előrébb jutni!
" Éjszaka, fény hiányában ez a
folyamat zajlik, keményítővé alakul a termelődött cukor."
Én se szívesen írom le sokadjára ugyanazt:
Attól, hogy éjszaka sötét van, ez NEM a sötét szakasz.
A sötét szakasz a fotoszintézis része. Tehát fényben megy végbe. Talán segít, ha átnevezed szén-dioxid fixációnak, és akkor nem zavar meg a sötét szó.
MÁS! szempontból lehet szükség sötétre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!