Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mivel kezeljem? Guppi, nagyon...

Mivel kezeljem? Guppi, nagyon kedvetlen, nem eszik, föleg a viz felszinén pihen, külsőre nem tünik betegnek, max enyhén matt a teste (costia? ), de van más is! Részletek a kérdésen belül!

Figyelt kérdés

Felsorolás szerüen:

- 1 guppi kedvetlen, viz felszinén pihen, enyhén matt a teste, az úszói pompás szinéböl látszólag nem vesztett, az úszóit nem csukja össze, van tartása, csak enyhén görnyed, nem eszik

- 1 guppi elbujik (a nap 95%ban) rendszerint a sötét részeket részesiti elönyben, nem eszik, idegbetegnek tünik amikor mozog (ugy uszik körbe az akváriumban, mintha kilötték volna), külsö látható dolog nincs rajta, viszont a szine miatt nem tudom megállapitani matt-e, mindig a sötétbe húzódik. ha mozog, úgy csinál, mintha sűllyedne, de van, amikor egyáltalán nem sűllyed... minden esetben hasal, bármire ráhasal, ami épp az utjába kerül, moha, vagy simán az aljzat. már jóideje csinálja, tegnap pedig megszülte a kisguppijait, amiböl 5 tűnik eddig makk egészségesnek, a többit még nem láttam aktivan mozogni. ez a hal már kb másfél, két hete viselkedik igy

- a többi guppira az jellemzö, hogy esznek, virgoncak, szinpompásak, viszont az ürülékük föleg fehér, vagy közel fehér.

mi lehet a kór, mivel kezeljem?

2010. júl. 24. 13:08
 1/2 anonim ***** válasza:
Hm. Hát erre így nehéz mit mondani, én parazitás megbetegedésre tippelnék. Mindenképpen válaszd el, tedd külön akváriumba, mert fertőző lehet. Terméket a kezelésre nem ajánlanék, inkább akvarisztikában mondd el ezeket, nem szeretném, ha miattam terhelnéd feleslegesen valamivel a vizet. Az viszont jót tesz, ha 10 liter vízhez adsz 1 evőkanál jódozatlan sót, a guppik szeretik az enyhén sós vizet, segít nekik legyőzni a parazitákat, amik nem bírják a sót, erősíti az immunrendszerüket.
2010. júl. 25. 12:01
 2/2 A kérdező kommentje:

az első, avagy a bágyadt, nem evős elpusztult. hozzá jött még egy kis bevérzés, utána rögtön egyértelművé vált, hogy hasvízkór... :( és persze az is volt.

a bújkálós még mindig él, változás semmi.

kishalból 8 tűnik aktivnak és életképesnek

a többi hal változatlanul jó étvágyú, virgonc, ürülék továbbra is fehéres, átlátszo.

2010. júl. 26. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!