Normális hogy a tündérhínárjaimnak bűzlő halszaga van?
A vizet most cseréltem le teljesen mert 2 napja beopálosodott. Szaga nem volt és most sincs. Mindent lefertőtlenítettem és átmostam, kavicsokat le is forráztam, növényeket 1 óráig áztattam neomagnolos parakilles vízben.
Amikor lemostam a növényeket akkor egy másik levelének az alján is találtam petéket, azok úgy néztek ki hogy volt egy átlátszó burok és abban 6-7 homokszemnél kicsit nagyobb halvány sárga golyócska. A levéllel együtt kidobtam őket de magát a növényt nem. Minden növény levelét egyesével átnéztem de nem találtam több petét meg semmit.
Ja meg egy csigát is találtam a vízben, nagyon kicsi volt, a háza sötét barna, világos pötyökkel. Talán az rakta a kis petéket? Bár elég kicsi volt a csiga, kb úgy 3 mm-es. Néhány növény levele meg van rágva.
A hínár szárán lévő dolgok biztosan peték lehettek mert nem jöttek le róla. Azok egyébként ovális alakúak voltak, világosbarna színűek és kb 4 mm hosszúak, 2 db volt.
Az akvárium 70 literes és 5 platti van benne. Rendszeresen talajporszívózok, keveset adok enni. Szűrés az most nem a legjobb de hamarosan tudok jobb szűrőt venni. Sajnos nem tudom a márkáját de asszem valami Hailea.
Nem állt sajnos.. bár itt nem klóros a csapvíz.
Raktam bele Sera aquatan-t 15 ml-t
A csigát azóta beazonosítottam, hólyagcsiga volt de már csak volt
Amúgy elfelejtettem mondani hogy a sera aquatant nem közvetlenül az akváriumba csöpögtettem hanem feloldottam egy kis tálnyi vízben és úgy öntöttem bele
Köszi a tanácsokat
Máshol nem lehetnek peték, pl kövek között? Tehát ha jól átnéztem minden növényt és nem találtam akkor nincs okom félni?
És a neomagnolt csak ugy dobjam a vízbe úgy hogy benne vannak a halak meg a növények? Nem kell feloldani előtte?
Bocs a sok kérdésért de ilyenben még nem volt részem :)
Utolsó kérdés, ha egy fél és egy negyed tablettát bedobok úgy jó lesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!