Akvaristák! Hogyan tudnám megoldani, az RO-víz szabályozását?
Mivel a sómentes tiszta víz gyakorlatilag szigetelő, ezért az ellenállás mérésen alapuló érzékelés nem fog működni. De egy akvaristát ez nem hozhat zavarba:
Pl. a padlóra helyezendő típus alá apró hungarocell lapkára ragasztott alufóliával máris működni fog.
Én úszószelepet használok a hórdóba beépítve. Viszont ez önmagában kevés, hisz ott van még a mellékvízág amit szintén zárni kell! Ezért be kell építeni még a rendszerbe egy 4 ágú szelepet és visszafolyásgátlót, ami ilyenkor a membránok előtt is lezár. De berakhatod a mellékvízágba is. Nálam így van, mert az úszószelep zárásakor elkezdett berregni.
Másik megoldás, ha úszókapcsolót és mágnesszelepet használsz.
RO úszószelepet nem láttam nálunk, én eBayről rendeltem. Ott találsz ilyent elzáró szettben is, 4 ágú szeleppel, visszafolyásgátlóval. Ha két memránod van, akkor két visszafolyásgátlóra lesz szükséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!