Olyan edesvizi csigat keresek, ami nem szaporodik, de mutatos, tudtok ilyet?
Akvariumban csak 1-2csigat szeretnek tartani.
Hany liter nekik a minimum? Gombakvariumban tarthatok?
Először a lávacsigára gondoltam, de az brakkvízben (félsós vízben) él. Nem tudom, hogy mennyire fontos ez a kritérium, de szerintem nagyon szép fajta, ráadásul nagy is. Hossza 5-9 cm-es. Nem igazán lehet akvárium an szaporítani. Egy 30 l-es akváriumban tarthatsz belőle 2-3db-t is. Az talán még gondot jelenthet, hogy nem kizárólag növényevő, de ez azért egyszerűen kiküszöbölhető.
Ha mégsem lenne jó, esetleg utánanézhetnél a herkules csigáknak. Édesvízi halak, 5-6 cm-re nőnek meg. Nem annyira látványosak, de azért aranyosak. Kétivaru, szóval ha szerencséd van találsz két azonosneműt. Ránézésre ezt nem lehet megmondani, szóval ez eléggé a szerencsefaktoron múlik. Darabonként 60 l-es akvárium kell nekik.
Az akvárium mérete fajfüggő, de azét többnyire a kisebb csigáknak kisebb hely kell. Elméletileg lehetne őket gömbakváriumban tartani, de gondolom nagyot szeretnél (azok mutatósabbak), így nem biztos, hogy fogsz elég nagyot találni.
Remélem tudtam segíteni :)
Nagyon sok olyan van, ami édesvízi, de nem szaporodik akváriumi körülmények között.
Itt van néhány, leírás is van róluk, melyiknek kezelhető a szaporulata, melyik nagyon szapora, illetve melyik nem szaporodik:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!