Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Olyan edesvizi csigat keresek,...

Olyan edesvizi csigat keresek, ami nem szaporodik, de mutatos, tudtok ilyet?

Figyelt kérdés

Akvariumban csak 1-2csigat szeretnek tartani.

Hany liter nekik a minimum? Gombakvariumban tarthatok?

2019. nov. 11. 19:32
 1/4 Gorgonzola ***** válasza:
84%

Először a lávacsigára gondoltam, de az brakkvízben (félsós vízben) él. Nem tudom, hogy mennyire fontos ez a kritérium, de szerintem nagyon szép fajta, ráadásul nagy is. Hossza 5-9 cm-es. Nem igazán lehet akvárium an szaporítani. Egy 30 l-es akváriumban tarthatsz belőle 2-3db-t is. Az talán még gondot jelenthet, hogy nem kizárólag növényevő, de ez azért egyszerűen kiküszöbölhető.

Ha mégsem lenne jó, esetleg utánanézhetnél a herkules csigáknak. Édesvízi halak, 5-6 cm-re nőnek meg. Nem annyira látványosak, de azért aranyosak. Kétivaru, szóval ha szerencséd van találsz két azonosneműt. Ránézésre ezt nem lehet megmondani, szóval ez eléggé a szerencsefaktoron múlik. Darabonként 60 l-es akvárium kell nekik.

Az akvárium mérete fajfüggő, de azét többnyire a kisebb csigáknak kisebb hely kell. Elméletileg lehetne őket gömbakváriumban tartani, de gondolom nagyot szeretnél (azok mutatósabbak), így nem biztos, hogy fogsz elég nagyot találni.

Remélem tudtam segíteni :)

2019. nov. 11. 20:29
 2/4 A kérdező kommentje:
Koszonom, nagyon hasznos volt ez a valasz! :)
2019. nov. 11. 20:54
 3/4 Agonoize ***** válasza:
Gömb akvárium felejtős igaz,hogy gerinces állatokra szól a törvény miszerint 30 liter alatt nem tarthatóak,de ha van gömb akváriumod pár csigára azért oda is kell szűrést biztosítani amit nem fogsz tudni megoldani mivel gömb az akvárium...amúgy még az almacsigák is szépek :)
2019. nov. 11. 23:17
 4/4 anonim ***** válasza:

Nagyon sok olyan van, ami édesvízi, de nem szaporodik akváriumi körülmények között.

Itt van néhány, leírás is van róluk, melyiknek kezelhető a szaporulata, melyik nagyon szapora, illetve melyik nem szaporodik:

[link]

2019. nov. 12. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!