Edesvizi akvariumba milyen halat ajanlatok, ha?!
A hal igenyeihez lenne igazitva minden egyeb tenyezo.
Ez inakbb meg csak egy elmeleti kerdes, kivancsi vagyok, h a profiknak mi ebben a kategoriaban a kedvence, melyik halra esne a valasztasuk?!
De probalok olvasgatni is, persze :)
Nekem anno aranyhalaim voltak.
Szerintem ők voltak a legszívósabbak.
Ott az a lényeg, hogy nagy akvárium kell nekik. Persze más is, de annyira nem igényes hal mint sok más "hétköznapi akváriumi hal".
És persze látványosak.
Centiben mekkora, amit keresel?
Egyébként én gurámiktól/vitorlásoktól nagyobbat nem választanék, őket is csak 200 litertől. Esetleg (!) márványsügerek, de nekik 500-600 liternél kezdődik a belépő.
Nem szoktam aranyhalat ajánlani de a nagy, látványos és “igénytelen” kritériumok alapján nekem is ez a faj jutott eszembe. Egy 200-300 literes aksiba mehet 4-5 példány is (természetesen bivalyerős külső szűrővel). Sok változatát kitenyésztették már, bár nekem csak a természetesebb formák jönnek be. Az “egyetlen” hátulütője az ,hogy hidegvizi szóval vagy hűtöd a vizét vagy olyan helyre rakod az akváriumot ahol kb 18-20 fok van.
Ezeken az oldalakon tudsz böngészni: [link] ; [link] ; [link] ; [link]
Csak ,hogy pár nagyobb fajt említsek ott van az óriás algaevő, vitorlás algaevő, márványsügér, cápaharcsa, cápamárna, ötöves díszcsík. Illetve kisebb de 10-20 cm körüli a kék gurámi, xifó, black molly, torokátum harcsa, vitorláshal, szivárvány hal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!