Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Akváriumhoz tószűrő?

Akváriumhoz tószűrő?

Figyelt kérdés
Adott egy 2500 literes akva ,amit óránként 2-3-szor szeretnék átszürni ,jó hozzá a tószűrő vagy oda csak akvárium i szűrő mehet?

2019. okt. 21. 17:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ez valóban az. Elég lett volna a sok hablaty helyett csak ennyit írni, csinálj fordított talajszúrőt egy hordóban, tök ciki.

A motor Hydor Prime 30-ha jól emlékszem, kicsit átalakított szűrőtérrel, szigetelőgumi eltávolítással, elsűlyesztve. A vastagcsövön furulya szerü lukkakal, így száz méterről látszik hány lukon pisil, mikor kell pucolni.

2019. okt. 23. 10:44
 12/15 Salx Narval ***** válasza:
Na, most végleg összezavartál.:D Azt írod alulról áramlik felfelé a víz a hordóban a sóderágyon majd a homokon át, akkor hogyan láthatod a csőből kispriccelő vizet? A rácsot sem igazán értem, hogy tudnának egy nyitott tetejű hordóba csapdába esni ráadásul lassan felfelé áramló víznél. Vagy te magyarázol nehezen érthetően, vagy én vagyok értetlen.:D Mindegy, végül is a lényegét értem ha az elrendezését nem is.:D
2019. okt. 24. 03:54
 13/15 anonim ***** válasza:

Ez abból adódik hogy igyekszem a legrövidebbre fogni, az ezernyi apró részletet kihagyom mert senki nem olvasná végig.

Miért spriccel a cső: A szivattyú teljes erejét nem lehet a homokrétegre engedni mert felkavarná, a 80%-a kikerüli az egészet, a homokszűrőt csak a gravitáció áramoltatja ezért lóg a tó fölé a betöltő cső, amiben az áteresztő képesség függvényében változik a vízmagasság. A hydor kifolyócsöve van leágaztatva a homokszűrő töltögetésére.

Miért estek néha csapdába a halak: Mert a kárászok imádnak a hordóban turkálni de a tófelszin nálam erősen ingadozó magasságú mert egy szivattyú több WC-tartályt is folyamatosan tölt, meg a locsolás, nagy vízcsere stb, tehát nem mindig férnek ki a hórdó száján akik befértek.

2019. okt. 24. 09:59
 14/15 Salx Narval ***** válasza:
Köszi, kezd tisztulni a kép.:D Bocs, hogy ilyen marhaságokkal zaklatlak csak hát ugye a kíváncsiság.:D
2019. okt. 24. 15:57
 15/15 anonim ***** válasza:
Részemről a szerencse. Nem ez a marhaság hanem az alkoholmentes sör.
2019. okt. 24. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!