Egy diszkoszhalas akváriumhoz ez a szűrő elég lesz?
Egy 170x60x60 méretű akvit tervezek diszkoszosnak, sajnos ennél nagyobbat nem tudok. (Nincs több helyem, nagyobb akva számára). 5-6 darab diszkoszt tartanék benne. Tudom, hogy bika erős szűrő kell neki, viszont én nem igazán szeretnék két külső szűrőt. Ezért gondoltam arra, hogy vennék egy ilyen masinát:
Persze a szűrőanyagot cserélném, matrixra és purigenre. Valamint ez mellé még megvenném a legerősebb belső szűrőt is.
Szerintetek így jó lenne a szűrés?
Valóban erős ez a Fluval fx6, viszont ami röhelyes benne, az az, hogy max 5,9 liternyi biológiai szűrőanyag fér bele. És azért lássuk be, egy ekkora (amúgy jó) teljesítményű gépszörnybe nagyon kicsi ez a szűrőkapacitás. :/ Most vagy ebből kell kettő, vagy be kell tenni ez mellé egy Tetra EX 1200 Plust-t.
Belső szűrőkből ezek a legnagyobbak:
Eheim Biopower 240
Eheim 2252 PowerLine XL
Ferplast BLUWAVE 05
Juwel Filter Bioflow 8.0
Juwel Filter Bioflow 6.0
Ezekben vannak biológiai szűrőanyagok is, azokat ki kell venni belőle és helyettük oda is szivacsokat tenni.
Nekem egyedül az Eheim Biopower 240-el van tapasztalatom. 2 éve megy kiegészítő szűrésként a tengerimbe.
Egy jó barátom, akinek 500 literes tanganyika-tavi sügerese van évek óta, ő pedig a Ferplast BLUWAVE 05-öt használja. (Persze a kerámiagyűrűket és a biolabdákat ő is kivette belőle, és vágott bele maga méretre szivacsokat)
Szerinte jó ez is.
Vannak jó és erősebb belső szűrők, csak hát akkor is muszáj lesz neked a diszkoszokhoz két külső szűrő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!