Egy ekkora méretű akváriumhoz mekkora üvegvastagság ajánlott? (Többi lent)
Figyelt kérdés
Szeretnék egy 220x100x60 centis akváriumot. Mindenképpen merevítés nélkül kellene! (Legalábbis az akváriumot "megfelező" felső keresztmerevítés szóba sem jöhet!) A hátulja 2 vagy 3 helyen meg lenne fúrva. (Alsópolcos szűrőakváriummal szűrnék).
Én 18mm vastag üveglapokra gondoltam, de az alja és a hátulja 20 mm-is lenne. Szerintetek így jó lenne? Vagy legyen az egész 20 mm-es üvegből ragasztva és a hátlap ahol a fúrások lesznek pedig 24 mm legyen?
2019. okt. 20. 08:46
1/1 anonim válasza:
Szerintem elég a 18 mm-es üveg. Ha viszont már 70 cm magas lenne és még úgy sem akarnál merevítést bele, akkor kellene az egészet 20 mm-es üvegből csinálni. De lehet jobb lenne egy szakit megkérdezni erről. Az én 140x50x60 cm-es tengerim 12 mm-es üvegből van egész, a fenék üveg van megfúrva két helyen. Csak élmerevítők vannak felül. Keresztmerevítés nálam sem jöhetett szóba! Semmi hasasodása sincs az akvimnak, lassan 3 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!