Elfér még egy betta?
Én úgy tudom a betta megcsipkedi azokat a halakat amelyiknek hosszú, zászlós/díszes/színes uszonyaik vannak (pl a guppi).
Szintén neonokkal tartottam együtt annak idején bettát, nem volt probléma, bár az a hal egyébként is nagyon nyugodt volt. Később egy másik bettát megpróbáltam ugyanígy tartani, ugyanabban az aksiban, ugyanolyan körülményekkel mint az elődjét és vérengzésbe kezdett.
Szeribted hűvösebb vizet igénylő folyami hal (neon) tartható meleg állóvízben elő hallal (betta).
Akváriumodról semmit se tudni , de gondolom tudod hogy a xipho 120-150 litertől található.
Itt az élő példa arra ,hogy ne alapozzunk a százalékokra. 34%-os jól mondja. A neon hűvösebb (22-24 fokos) dél-amerikai lágyvizes folyókból származik ,míg a betta meleg (26-28 fokos) sekély állóvizekből. Ráadásul a betták általában nem szeretik a túl aktív társakat. Szóval nem találnak.
Lehet ,hogy vannak akik együtt tartották őket de ilyen igények mellett nem oldható meg ,hogy mindkettőnek jó legyen.
@Kérdező: jó lenne ha írnál az akváriumról és a tartási körülményekről mert az sem túl fényes amit eddig megtudtunk (pl: elégtelen létszám).
A mostaniakat próbáld jól tartani.
Xifót nem párban tartunk, neonból kevés az 5, és egy bettát csak a legnyugisabb halakkal lehet összetársítani, egy fél arasznyi energiabomba xifó meg elég távol áll ettől.
Ennyi infóval még ajánlani se lehet semmit helyette, max tényleg azt, hogy előbb a mostani halak igényit teljesítsd, mielőtt tovább lépsz.
(Egyébként aki a gyk-n a %-ok alapján ítél, az alapvetően nincs tisztában az oldal működésével)
Lehet 80%-os hogy neked ez a legnagyobb sikered az életben, nekem nem . :P
Lehet hogy elvegtalt nálad a betta 24 fokonis , ügyes vagy !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!