Az ilyen KH minus viz előkészítők, milyen elven működnek es mennyire megbízhatóak?
Pl:
ADA Soft Water
Tetra pH/KH Minus
MasterLine kH Minus
Meg a hasonló ilyen készítmények. Érdekelne a kémiai oldala is ha valaki tudna erről mesélni.
Nem lesz hosszú mese. Sósav vagy kénsav tartalom, a kH-t alkotó karbonátokat szulfátokká/kloridokká alakítja, a kH-ból végül GH lesz. A kH-n keresztül hat a pH-ra is, ha van benn extra csersav akkor az külön savasít. A GH jobban tolerálható a növényes akvában mert nincs pufferhatása, sem a szabad szénforrásra nem hat negatívan. Magas kH-n érthető okokból a használata valahol az értelmetlen és a pazarló között mozog, a kH pufferhatás miatt.
10 kH alatt már megfontolható, 5 kH alatt hatványozottan, amennyiben mondjuk aktív talaj van az akvában vagy olyan hightech növénytápot használsz, melynek lágy vízre szabott a kelátolása akkor kiváló kiegészítés, de lowtechben is működik, alacsony pH itt is jól jön a növényezéshez.
Akár ívatáshoz is működhet, ha savasítás a cél, de a legtöbb esetben a stimulációt pusztán lágyítással is sikeresen el lehet érni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!