Ezek az akváriumi színes kavicsok tényleg megbízhatóak, nem ártalmasak?
Nem lehet tudni, hogy mérgezőek-e, én nem kockáztatnék. És még növényültetésre is alkalmatlanok.
Személyes véleményem szerint még rondák is.
Ezt nem lehet tudni.. jol irja az elozo
De ha nem veszed meg nem tul sokat vesztes mert szerintem is ronda
Eredetileg ezek virágkertészetekbe szánt dekorkavicsok, virágcserepeket díszítenek vele, van nekünk most is otthon, egességre ártalmatlan akril bevonat van rajta, bekeveredett akvarisztikába mert nem mérgező a halakra nézve.
Három gond van vele, talajlakók ledörzsölik róla a bevonatot ami emészthetetlen, volt ilyen jellegű pusztulás is.
A másik, hogy a bevonat alatt könnyen formázható mészkő van ami ha elő jön keményíti a vizet.
Harmadik a rothadás, nem porózus át ázásra képes kövek, így baktérium megtelepedés szempontjából nullák, nem továbbítanak tápanyagot a növények gyökeréhez, példa talaj tabletta, vagy a víz tápanyag tartalma, szabályos szemcseméret van, nincs kisebb nagyobb így van rés, bele keveredik a haltáp, mulm, így rontja a vízparamétereket.
Rengeteg negatívum van, közvetlenül nem mérgezőek ez az egy ami pozitívum.
Persze a lényeget kihagytam ami az ára, pofátlanul drága, a jbl manadonak 400ft literje ha 10 literesbe veszed, némelyik ázsiai agyag talaj sem sokkal drágább, sőt....
Ezeknél van kilós meg 0,7 literes, szinte mindegy mert az 1 kg nincs 1 liter.
Drágábbak mint némelyik agyag talaj ami vizsgázott már akváriumban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!