Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Gyorstesztek ennyire megbízhat...

Gyorstesztek ennyire megbízhatóak, én nem tudom, mit gondoljak (linkkel)?

Figyelt kérdés

[link]

Ilyen gyorstesztet vettem. Kezdő vagyok, néznem kell a vizet. Olyan tapasztalataim vannak, hogy (kipróbáltam) egyszer pl. a nitrát magas lett, a CO2 alacsony, a karbonkeménység magas. Pár perc múlva újra mértem, ugyanazzal a csíkkal, a nitrát túl alacsony(!) lett,a CO2 normál, a karbonk. normál, az összkeménység alacsony! Azért ez gáz, nem? Ráadásul tök jókat olvastam erről a tesztről a neten. Szerencsére van egy "fapados" ammóniatesztem, azzal mindig minden OK. Valakinek van tapasztalata a tesztcsíkok megbízhatóságáról? Mit javasoltok?

2017. dec. 27. 10:48
 1/2 A kérdező kommentje:
Nem ugyanazzal a csíkkal mértem másodszor, hanem egy frissel, természetesen:)
2017. dec. 27. 10:49
 2/2 anonim ***** válasza:

Az akvaketrész fórumon volt panasz erre a JBL gyorstesztre.

[link]

Trapista is pont a nitrátot figyelte, és neki is össze vissza eredményeket mutatott. Valószínűleg tényleg az lehet a gond, hogy ahány telefon annyi fajta kamera, kamera szoftver, főleg android oldalon, meg ugye automata módban két fénykép sem egyforma. Újabb 6-os androidtól felfele van már a profi mód ahol már van manuális fókusz is, talán azzal a beállítással tudsz pontos értékeket mérni, mert ekkor a kontrol és a te mérésed is ugyanazokkal a beállításokkal van fotózva .

2017. dec. 27. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!