Mire jó a magnézium szulfát a vízbe?
Ez a keserűsó akar lenni, gondolom.
Alapesetben igen, keményíti a vizet. Ha pedig megisszák, akkor hashajt.
A szulfátok az állandó keménység komponensei, melynek a karbonát-keménységgel ellentétben semmilyen pufferhatása nincs. Arra jó, hogy egy minden sótól mentes víz (lásd RO) GH értékét megnövelje az állandó keménység megemelésével, valóban keményít, de pufferhatás nélkül.
Az élőlények számára a magnézium és a kalcium eltérő mértékben, de létfontosságú elemek, a kérdezett vegyület és a kalcium-klorid együttes alkalmazása ezeket hivatott pótolni. Tehát vagy a két só adott hidrátszámú párosításával visszasózzák a nullás sótartalmú RO vizet, élhetővé téve azt, vagy egy adott keménységű víz kH:GH arányán javítanak vele, a GH javára (utóbbi esetben az állandó keménység és így a GH sem konstans, mert a csapvíz állandó keménysége ingadozó).
A pufferhatás megemeléséhez, a pH stabilitáshoz karbonátokra van szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!