Miért nem maradnak meg a növényeim?
Pontosabban kéne tudni, hogy mivel tápozol.
Meg azt, hogy mi a bánatnak bele nitrátkötő gyanta, mikor a nitrát az egyik legfontosabb makro elem, ha az nincs, bármivel tápozhatsz, semmit nem tud felszívni, így nem csak nitrát hiányuk lesz, hanem minden más is.
Valójában GH, kH ismerete nélkül nem is kellett volna belekezdeni, mert ha nem jók az értékek az egész csak a pénzt nyeli.
Mivel 45 wattosak a csöveid és nitrát eltávolító van a szűrődben élek a gyanúval, hogy megint egy juwel-károsulthoz van szerencsénk. Náluk ez az egyedi gyári felszereltség. Viszont ha min egy éve benn van a nitrátmegkötő akkor már nem igazán köt az semmit, de felesleges bele.
A cryptoknak és az anubiasoknak nem feltétlen van baja a keményebb vízzel, viszont ha szikes az egészen más tészta. Be kell mérni a vizet (GH, kH), addig ne vásárolgass semmit.
A manado emeli a GH értékét pár hónapig, (tehát mostanra már biztos nem) viszont ettől még fejlődésnek kéne/kellett volna lenni.
Emellett lehet túl és alultápozni, részletezd a próbálkozásaidat, mivel és mennyit. Illetve, hogy mennyi hal/állati szennyezés jut a növényzetnek, mekkora a lakóállomány.
#4: nem értem az egyet nem értés min alapszik.
Az továbbra is tartom, hogy ezt a hobbit a GH-kH ismerete nélkül nem szabadna űzni. Alapvetően határozzák meg a közeget melyben élőlényeket tartunk.
Meg azt is, ha szikes a vize (nem tudjuk, ő gyanakszik, nem zárható ki) akkor hiába rak fölé akármilyen fényerőt, tápozhatja alul-fölül bármivel, a legtöbb növény nem fog megindulni. Pontosan amiatt, hogy a Na randán beleszól a minimum-elvbe, az említett Ca és Mg, valamint a K felvételét akadályozva, ezzel az érdemi növekedés esélyét elvágva.
Viszont az is igaz, hogy a növények számára a mikroelemek felvétele könnyebb alacsonyabb pH mellett, fajoktól (az echino pont ilyen) és kelátoktól függően eltérő mértékben. Ezért lenne lényeges a tápozást részletezni. Lehet egy félregondolt tápozási séma is mögötte.
Én értem mire mondta a 4-es (1-es vagyok, bár a % megtévesztő, nem ugyanazok vagyunk)
mert én is tartottam / tartok ilyen növényeket probléma nélkül kemény vízben.
A szikes vizet nem ismerem, mármint gyakorlatban nem használtam, viszont nálunk 25-28 -as a víz összkeménysége , és ilyen "alap növények" simán elnövögetnek benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!