Miért csúnyák a növényeim?
Ezt így nem igazán lehet 1 kalap alá venni, hogy "növények" jó lenne tudni, hogy milyen növények.
Amúgy elképzelhető makro tápanyag hiány. A profitoban nem igazán van, csak kálium.
Mert azt halas aksihoz tervezték.
"a csigák nem szennyeznek annyi mint a halak, a szűrőbacik nem tudom képesek e itt szaporodni"
A lebontóbaktériumok pont annyira szaporodnak el, amennyire kell (ha van hely) tehát ez az összefüggés fordítva is működik.
Mivel a csigák nem szennyeznek annyit, nincs annyi lebontó baktérium, de nincs is rá szükség. Fölöslegesen lenne több, mert éhen halnának.
Viszont az alap gondolat jó, én is erre utaltam, a profitót , a vizet jóval erősebben trágyázó halak mellé találták ki.
A tápanyaghiány leállítja a növekedést, (pláne ha ehhez a fényerőhöz válogatott, viszonylag értelmes tempóban növő növények vannak)
és így a növények gyakorlatilag semmi tápanyag konkurenciát nem jelentenek az algáknak.
Tápanyag meg van, mert locsolod a profitot, az algák bármi szaron elélnek, 500.000.000 évük volt alkalmazkodni ehhez.
A növények nem fogják felszívni a profitot, mert makro tápanyag hiányában minden más tápanyag felvétel is leáll. (liebigh minimum elv)
A tápozást a fajokhoz és a bomlástermékek mennyiségéhez kéne igazítani. Apropó a csigákat eteted vagy csak a bomlót eszik? Ugyanis hiába adod a mikro+kálium tartalmú Profitot (mely ha komplex lenne mind3 makroelemet tartalmazná), mert nincs mit kiegészítenie, a mikro segíti a beépülést, ettől nem nőnek, a káliumot szintén „csak” felhasználják be nem épül, nitrogén és a foszfor kell a növénytömeg gyarapodásához. Carbo makroelemek nélkül nem fog csodát tenni.
A fényed alapból több mint jó, viszont a táphoz mérten meg már sok, hiába az energia ha nincs tápanyag (N+P) a beépüléshez. Az 50% vízcsere embertelenül sok, a kevés makrotápanyagot ezzel te magad le is szívod, ennyi gerinctelen mellett nem szabadna mulmnak lenni.
A sessiflora, a hygrophilák általában, meg a densa is gyors növekedésű lenne ilyen fényen, de nincs nitrogénjük. A crypto alá érdemes tenni makrotápot (tabletták, rudak), meghálálja, foszfor hiányában nem fejleszt kellő gyökérzetet, felül is rohad. A hydrocotyle egyrészt lágy vizes szerintem, másrészt mivel gondolom a talajon van/volt még annyi tápot sem vett fel. Ha maradsz ennyi gerinctelennel, akkor makroelem pótlásra lesz szükség, enélkül a gyors növények a táp, a lassúak meg a fény miatt szívnak, hiába a csere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!