A lovam mindig belefekszik a sárba, ha átmegyünk egy tócsán. Mit csináljak, hogy leszokjon róla?
Figyelt kérdés
Szinte mindig lefekszik hiába sarkalom,pálcázom nem reagál rá.2010. júl. 8. 16:06
2/5 anonim válasza:
Vele semmit... Neked kéne megtanulni lovagolni. Én ilyen viselkedést eddig csak kezdő kisgyerekeknél láttam, ahol ugye semmi elvárás, rossz pálcahasználat, ülés stb. Persze ez nem gond, hiszen mindenki volt kezdő, csakhát na, nem szégyen tanárt fogadni, azontúl hasznos is. Nem neten kell kérdezgetni, a lovaglás gyakolatot és nem elméletet kíván. Hidd el, ha jobban lovagolnál, lennének elvárásaid és úgy ülnél rajta, hogy "amit kérek csináld is meg" is akkor nem csinálná.
3/5 A kérdező kommentje:
Már nem vagyok kezdő, nem a saját lovam csak időnként lovagolom és nem csak akkor fekszik le ha én lovagolok rajta.Edzővel már dolgozunk a problémán, de gondoltam hogyha másoknak is vannak tapasztalatai azt leírnák nekem, nem pedig okoskodni jönnek ide!
2010. júl. 8. 17:11
4/5 anonim válasza:
Hát szerintem első körben kikerül a szár hatása alól, ezért nem reagál a segítségekre.
Dolgozzatok ezen kicsit, és amikor fekszik a kezedbe, kicsit mozgasd ki szárat, hogy ne tudjon mögékerülni.
És szerintem ne csak a fekvés megkezdésekor -akkor már késő-, hanem a dagonya előtt is folyamatosan hajtsd előre, akár pálcával. Ha már roggyant, akkor fölösleges.
Még valami: nem lehet, hogy a bogarak csípik nagyon, és az ellen akar védekezni?
5/5 A kérdező kommentje:
De lehet!Ha nem kenem le akkor állandóan piszkálják a hasát a szúnyogok és elég érzékeny rá.Amúgy akkor is hajtom mikor belemegyünk a pocsolyába nem csak amikor lefekszik.De egész jól haladunk, tegnap már rengetegszer átsétáltunk kisebb-nagyobb tócsákon és nem feküdt bele.
2010. júl. 10. 10:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!