A kis görényem mindig belém csíp. Értem én, hogy játszani akar, de azt veszem észre, hogy akármennyit jászom vele akkor is odajön és belém csíp. Nem fáj annyira, de elég élesen belém hasít. Mit tehetnék azért, hogy leszokjon?
Figyelt kérdés
2011. júl. 28. 11:27
1/5 anonim válasza:
érdemes kertész kesztyűt felvenni (komolyan mondom a kisállat kereskedésben láttam hogy ezt csinálják)és úgy minden nap kivenni többször és simogatni a kezedben ugyanis ha akár egy napig nem veszed ki megvadulhat és elszokhat a kezedtől de ha megszelidítetted akkor is előfordulhat hogy másokat megcsíp
2/5 anonim válasza:
Nem kell ide kesztyű. Meg kell tanítani hogy így nem játszhat mert neked ez fáj. A göritali oldalon tök jó leírások vannak, a harapásról is olvassd el.
3/5 anonim válasza:
Ne kesztyűzz, mert ha leveszed, ugyanúgy fogja harapni a kezedet. Állatkereskedésben csinálják, ha nem akarják, hogy szelíd legyen az állat, csak hozzá akarnak nyúlni valamiért.
Kérdezd meg a tenyésztőt, keress görényes fórumokat, ilyesmik. Mindig legjobb a szakemberhez fordulni, mint itt kérdezősködni. Úgyis szakemberhez küldenek a problémáddal :D
4/5 anonim válasza:
Meg kell szoktatni,ami nagyon egyszerű.Amikor beléd csíp,egy picikét rá kell ütni,hogy kellemetlenül érezze magát.Mikor kiveszed,ne hagyd,hogy megcsípjen,hanem üss rá.Így már tudni fogja,hogy "kapni" fog ha beléd csíp.Remélem,hogy hasznodra vált.Sok szerencsét!!!
5/5 anonim válasza:
Divattá vált,hogy a kereskedők nagy örömére egyre több nem emberi környezetbe való állatot úgy akarnak bemutatní,mintha az boldoggá vállna azzal,hogy megveszed hazaviszed aztán próbálod beidomitaní az izlésed szerint.
Ha dögönyözní való rád hallgató állatot szertenél vegyél kutyát,azt lehet nevelní tanitaní,de genetikailag emberiden állattól ne várj ilyesmit....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!