Mennyire gyakori az emberek közt a zoofília?
Alfred Kinsey kutatta ezt régebben, bár akkoriban falsnak ítélték az eredményeit, később más pszichológusok újratesztelték és hasonló eredményre jutottak így végül hitelesnek vették, ez 3-5% körül van. Angol nyelven rengeteg kutatást találsz erről egyébként tekintve, hogy barlangrajzokon is szerepel állatokkal való szex, tehát egy többtízezer éves dologról van szó és az idő nagyon nagy részében elfogadott is volt (nem mindig). Jelenleg szürke zóna inkább, legtöbb helyen büntetik, de inkább csak akkor ha állatkínzással párosul, míg egyes országokban nem vagy csak akkor ha sérülést szenved az állat. Itthoni jogszabályt gyorsan fellapozva ez 500.000 Ft büntetés és ha az állattartási körülmények indokolják elkobzás és eltiltás is lehet.
Én nyugati felfogású vagyok, annak a híve, hogy ami ennyire gyökeresen benne van az emberiség történetében azt nem ökölből tiltani kell (mert nem is lehet) hanem sokkal több kutatást beletenni és az alapján szabályozni, én biztosan engedném egy szintig.
Erre szokta néhány fób azt reagálni, hogy akkor a következő a pedo lesz, az apró különbség a kettő között, hogy a pedo a történelem során mindig tiltott volt és undorító...
Szuper, hogy rendszeresen töltesz ki ilyen teszteket, én meg pszichológia szakon végeztem :)
Továbbra se gondolom azt így 4 év elteltével, hogy 100-ból 5 ember zoofil lenne, az 1000-ből 5 még mindig reálisabb nekem.
Az jó, de valahogy a szexualitást egész életükben vizsgáló pszichológusok mégis a teljes populációra vetítve értékelték ezeket ki, elgondolkoznék ezen kinek lehet reálisabban igaza. Nyilván az se mindegy ki hol húzza meg a határokat vagy miket vesz figyelembe, hogyan vizsgál, ki számít zoofilnak. Ezt még maguk a zoofilok sem döntötték el egymás között. Kinsey, Gebhard, Miletski eredményeit veszem inkább figyelembe. A Revista Colombiana de Psiquiatría is taglalta még ezt 2021-ben, náluk jött ki a 2%.
Persze ha nem lenne az emberiség ennyire prűd, álszent, naiv és nem tagadná, tiltaná, rejtené az ilyen dolgokat akkor sokkal több publikált kutatás is lenne amiből sokkal okosabbak lehetnénk. A bonyolult emberi elme egyik legkiemelkedőbb területe a szexualitás, pont az érdemelné meg az alaposabb tanulmányozást. Dugni szeretünk az egyszer biztos. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!