Ha egy szúnyog megcsíp egy AIDS-es embert és utána engem is megcsíp, akkor elkaphatom?
Figyelt kérdés
2010. jún. 29. 09:46
11/14 anonim válasza:
"Egyetértek. Az AIDS csak ondóval, hüvelyváladékkal és vérrel terjed."
És tegyük hozzá, hogy ezekkel is elég nehezen.
12/14 anonim válasza:
Egyértelműen NEM! Rengeteg kutatás és vizsgálat szól erről és sok egészségügyi dolgozó sincs tisztában vele, de NEM, szúnyog vagy moszkító nem tudja terjeszteni az HIV-et, (nem AIDS-et, a kettő nem ugyanaz). A HIV a vírus neve, az AIDS a kialakult betegség, amit a HIV okoz. Kb. mint a H1N1 és az influenza kapcsolata. Az egyik a vírus a másik a betegség neve. SZerintem olvass utána egy kicsit, mert sok fogalomzavar van benned! L27 (eü-s)
13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Nagyon érdekelt, hogy vajon terjesztheti-e. Nincs fertőzésem, semmi bajom, lány vagyok és nem meleg, de pár hete nagyon félek a szúnyogcsípéstől, bár lehet hogy gyerekesen hangzik... mégegyszer köszönöm, hogy ezt tisztáztátok bennem.
2010. jún. 29. 11:31
14/14 anonim válasza:
Gondolj csak bele...Ha igy lenne, akkor mar az egesz vilag AIDS-es lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!