Tudja-e a szúnyog hogy szúnyog?
Szerintem tudja, mert mikor mondom a páromnak, hogy csapja le a szúnyogot, akkor rögtön eltűnnek.
És a legyek főleg ilyenek... :P
De komolyan, ki unatkozik ennyire, hogy ilyet kérdezzen? :D
Szerintem tudja, mert mikor mondom a páromnak, hogy csapja le a szúnyogot, akkor rögtön eltűnnek.
És a legyek főleg ilyenek... :P
Ez tényleg így van. :D Meg amikor meglátok egy pókot és mire kikészítem a zsebit amivel agyon nyomom már nincs ott. Az nagyon fúúúúúúúúúúúúúú :@
Sok állatfajnak bizonyítottan van öntudata, bár az emberét egyiké sem éri el. Bizonyították ugyan, hogy egyes állatok, pl. a delfinek felismerik a tükörképüket, De a legtöbb állat esetében ez nem így van. Általában az evés, a mosdás és a szaporodás tudat alatt megy végbe.
És kedves első válaszoló, a szúnyogok és a legyek nem értik az emberek által kitalált nyelveket, kontaktusokat, tehát ez valószínűleg a gondolat törvényére vezethető vissza, tehát valószínűleg arra gondoltatok, hogy "ne repülj el, szúnyog!"
Visszatérve a kérdésre: bizonyos mértékben minden élőlénynek van elég öntudata, de az általános tevékenységeiket a tudatalatti vezérli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!