Hogyan szabaduljunk meg a patkányoktól?
Tudtok valami tuti módszert? Valahol olvastam a liszt, cukor és gipsz keverékről, csak sajnos nem írták az adagolást. Sajnos, mérget nem használhatunk a házi állatok miatt.
A tanácsokat és az ötleteket élőre köszönöm
Zaj.
Annakidején ultrahangos patkányriasztóban gondolkoztam, de nem vettem, mert ahova beköltöztek a patkányok, ott volt egy elkerített rész a kutyáknak és a kutyákat is zavarta volna az ultrahang. Szóval nem tudom, bevált volna-e. Az 5 kutyám nem különösebben zavarta őket.
Rendet tettünk abban a kazánházban, ahova befészkeltek, mert ezt javasolták szakértők, a patkányok úgy nem érzik olyan jól magukat, ha rend van. DE ez önmagában nem elég.
Amikor vettünk egy öreg Carbo Robotot és beállítottuk fűtésre abban a kazánházban, pikk-pakk elköltözött a patkánycsalád. Nagyon hangos a Carbo Robot, mert nem szükséges fa a begyújtáshoz. Egy ventillátor szívja át a levegőt, egyszer begyújtod a szenet petróleumos ronggyal és egész télen nem kell többé begyújtani, csak bekapcsolod a ventillátort és ahogy átszívja rajta a levegőt, már lángol is a szén. De bődületes zajt csinál a ventillátor. Szerintem a patkányok úgy oldottak kereket tőle, hogy hátra se néztek. Ennek kb. 9 éve, azóta se jöttek vissza.
Pont amikor beállítottuk a Carbo Robotot, előtte az egyik kutyám elkapott egy patkányt és megsebesítette, valószínű a kettő együtt már sok volt nekik, de én azt gondolom, nem a kutyák miatt mentek el, mert a kutyáktól vígan randalíroztak.
Egy olyan helyen ahol vannak állatok ott vannak egerek, patkányok is. Ezeket kordában tartani leginkább macska tudja. Èrdemes 3-4 macskát tartani, és nem fognak elszaporodni.
Ha még is túl sok akkor élve fogó csapdát raknék ki. ìgy nem döglik be valahova, és büzlik utánna, nem kell a kinlódo, haldokló patkányt nézni... Az élve csapdát meg kiviszed jó messzire a határba és elengeded, ott akár egy róka vacsorája is lehet.
S az nem borzalmas, amikor a patkányok mindent megrágnak?
Hadd szenvedjenek csak, megérdemlik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!