Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Ha akarattal, szánt szándékkal...

Ha akarattal, szánt szándékkal kioltom egy állat életét, az minek minősül etikailag?

Figyelt kérdés
2018. júl. 3. 16:28
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nos, sokrétű kérdés, nekem meg már van pár tapasztalatom/élményem stb szóval leírom

Az etika mindenkinek más jelent, nehéz elhinni, de még Charles Manson-nak is volt etikája. Saját vélemény, tehát nem kéretik lepontozni.

Álllatok levágása élelmezési céllal nem elítélendő.

Halálosan megsebzett állatot megszabadítani szenvedéseitől nem elítélendő.

(Tehát mikor nagyapa levágja a tyúkot, mert eltört a lába és a többi gyúk állandóan csipkedi, zaklatja, bántja, nincs nyugta tőlük akkor nagyapa nem gonosz)

Állatot szórakozásból, "csak úgy" és egyéb kifogásokkal lemészárolni elítélendő. Ilyen a vadászat, a kutya, macska mérgezés, de az is, ha a disznót nem eszi meg senki, csak úgy megölik.

Állatot bármilyen céllal kínozni, hosszasan húzni halálát, apatikusan megölni elítélendő.

Védekezésből állatot ölni nem elítélendő.

(Tavaly történt velem az eset, mikor feleségemmel, 2 gyermekemmel és 3 hónapos kutyámmal épp a sétából értünk haza. A kaput kinyitottuk már, én mentem hátul, mikor elkezdett felénk szaladni őrjöngve valami német juhász szerű kutya. Akkor nem csak a saját, hanem családom testi épsége is kockán forgott és ezt az érzést nem kívánom senkinek. Megharapott, én meg a kulccsal átszúrtam a nyakát. Felvisított, hörgött, de most a feleségemnek akart nekimenni én meg megrúgtam, többször is, mert képtelen volt leállni. Végül elpusztult. Volt bennem egy minimális bűntudat, de tudom, hogy a legjobbat tettem. Szerencsére nem volt veszett és egyéb fertőzések nélkül megúsztam)

2018. júl. 4. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!