Lovasok! Csak játszik vagy támad?
Szóval. 14 éves vagyok,és van a hugomnak (5 éves) egy olyan pónia, akit én lovagoltam be.Nagyon kedves,érdeklődő herélt paci,de néha nagyon szemét. Két kérdésem lenne. Az egyik:
1.Ma kimentem hozzá egy kicsit ellenni vele.Nyerítéssel fogadott és mindenemet végig szagolta.Megszeretgettem és elindultam a karámba.Követett.Ahogy elkezdtem futni/kocogni,azonnal elkezdett rohangálni körülöttem,hozzám nagyon közel felágaskodott és kirugott felém,de egyszer sem rontott nekem.Aztán kipróbáltam valamit.Beálltam középre és elkezdtem hajtani.Elkezdett rohanni,ahogy mozdultam ő is mozdult.Közben kirugdosott felém meg ugrált,dobálta a fejét. Aztán megálltam és ő is megállt, aztán odajött hozzám. Kérdésem: miért rugott ki felém, miért ágaskodott? megakart támadni,vagy csak játszott? ha megakart támadni,akkor miért nem rugott meg egyszer sem?
2.Másik:Olyan a paci, hogy mindig csipked. Vagyis csak próbál,de kilehet előle térni.Odamegyek hozzá, ő szagolgatja a kezemet,aztán talál egy olyan pontot, ahol megakar harapni és már nyitja a száját.Én elrántom ő meg felkapja a fejét és megijed. Kérdésem: miért akar megcsípni? játszik, vagy nemakarja hogy vele legyek?
Nagyon fontosak lennének a kérdések,mihamarabb várom a válaszotokat, mert nemtudok eligazodni hogy játszik vagy támad.
Köszönöm előre is!
1.Ma kimentem hozzá egy kicsit ellenni vele.
Ez a mondat nagyon félreérthető lett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!