(Lovasok) Milyen fajta ló jó Military-ra és távlovaglásra? (Ezt a két tulajdonságot 1 lóban)
Ausztrál félvér
-military,díjugratás,díjlovaglás
-marmagassága:155-165 cm
-vérmérséklet:jó természetű,készséges és okos
Shagya arab
-távlovaglás,vadászlovaglás stb.
-marmagassága:150-162 cm
-vérmérséklet:kellemes természetű,okos és készséges
Nóniusz
-minden angol lovasversenyen megállja a helyét,hobbilovaglás,díjugratás stb.
-marmagasság:155-165 cm
-vérmérséklet:nyugodt,kitartó
Hát én ezeket találtam hirtelen,szerintem mindd a 3 szép ló. :)
Nehéz ügy, mert a kívánalmak különbözőek, így nehéz egy fajtát találni, ami egyesíti a kettőt egymásban.
Távlovaglásra elsősorban az arab fajták (arab telivér, bábolnai (shagya) arab, akhal tekini, stb) a megfelelőek a szívósságuk és a kitartásuk miatt.
Militaryban a robbanékony fajták dominálnak. Ezek általában magasan telivérezett félvérek, magasfélvérek, vagy ilyen tulajdonságokkal rendelkező sportfajták. Militaryban nem hátrány, ha egy ló okos és kezelhető is. Leselejtezett galopplovakat is használnak.
Szerintem nehéz lesz egyszerre kitartó és robbanékony lovat is találnod, bár kis versenyekben megállhatja a helyét egy jó képességű ló is.
Szerintem ne elsősorban fajtát keress, hanem fajtán belül egyedet. (Arab fajták, sportló fajták közül)
így kapásból én is a telivért mondanám, meg mondjuk a furioso-t. bátrak, vakmerőek, ők military-ra kiválóak, de a távlovaglást nemtudom.
az a baj tényleg, hogy ez két nagyon különböző szakág és teljesen más ló kell hozzá.
A military és a távlovi elég különböző. A távlovira szívós, kitartó ló kell és ebben az arabok nehezen verhetők. A military viszont más, mert oda jó ugróképességű, robbanékony ló kell.
Gondolom csak az egyik ágat űznéd komolyabban, akkor olyan lovat válassz amelyik abban az ágban nagyon jó, a másik ágban csak kisebb, illetve rövidebb távú versenyeken indulhatnál. Egy sprinternek, nem mondhatod, hogy fusson le jó eredménnyel egy maratont.
Szerintem az arab nem mellényúlás, mert vannak nagyon jó ugróképességű arabok is, de azt sokat kell keresni, szóval ez már egyed függő és nem fajta.
Remélem megtalálod a számodra ideális lovat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!